ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El 8% de les startups europees que han participat enguany a l’Innovation Forum de Singapur són catalanes

50 startups d’arreu d’Europa han fet un pitch virtual per buscar projectes de col·laboració amb algunes de les empreses més grans del país, com Singapore Airlines, els bancs DBS i UOB o les companyies telefòniques Singtel i StarHub

13/11/2020 11:00
Innovation Forum Singapur
  • Les startups catalanes que han participat aquesta setmana a l’esdeveniment amb el suport d’ACCIÓ són Mediktor (salut), Flomics Biotech (salut), Natural Machines (alimentació) i Paymefy (Fintech).

Les startups catalanes Mediktor (salut), Flomics Biotech (salut), Natural Machines (alimentació) i Paymefy (Fintech) han participat aquesta setmana al Singapore x Europe Innovation Partnership Forum, un dels esdeveniments més importants a la regió per a empreses emergents que tenen per objectiu obrir mercat al sud-est asiàtic. Així, les startups catalanes, que han comptat amb el suport de l'Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Singapur per participar-hi, representen el 8% de les 50 empreses emergents d’arreu d’Europa que han presentat els seus projectes en aquest fòrum.

Les empreses han fet un pitch en format virtual per buscar acords de col·laboració amb algunes de les companyies més grans de Singapur. Per exemple, hi ha participat l’aerolínia Singapore Airlines; les entitats bancàries DBS Bank i United Overseas Bank; o les companyies telefòniques StarHub o Singtel, a través del seu propi fons de venture capital corporatiu, Singtel Innov8. A diferència d’altres esdeveniments per a startups, en aquest cas són aquestes companyies les que fan una preselecció de les empreses que fan el pitch i no els organitzadors de l’acte.

Segons el director de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Singapur, Jordi Maluquer, “les polítiques públiques de suport a l’emprenedoria, una potent xarxa d’acceleradores i incubadores locals i internacionals i el fet que Singapur és la porta d’entrada del mercat asiàtic converteixen l’ecosistema d’aquesta regió com el hub regional en l’àmbit de l’emprenedoria i les startups”. “Al país hi ha 3.600 startups tecnològiques, sobretot dels àmbits del digital consumer, l’enterprise tech, les fintech i les tecnologies vinculades a la salut i l’alimentació”, subratlla.

Les 50 startups europees que hi ha participat són de sectors com les smart cities, la indústria 4.0, les fintech, la sostenibilitat, la salut digital, l’agritech o el comerç digital. L’esdeveniment està organitzat per l’agència pública Singapore Economic Development Board (EDB).

Les empreses han fet un pitch en format virtual per buscar acords de col·laboració amb algunes de les companyies més grans de Singapur