ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalunya i la regió de Baden-Wüttemberg intercanvien experiències en l’àmbit de la indústria 4.0

Prop d’una centena d’empresaris catalans han assistit aquest dimecres a l’intercanvi d’experiències en l’àmbit de la indústria 4.0 entre Catalunya i Baden-Wüttemberg en una jornada organitzada per ACCIÓ.

22/04/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ

Prop d’una centena d’empresaris catalans han assistit aquest dimecres a l’intercanvi d’experiències en l’àmbit de la indústria 4.0 entre Catalunya i Baden-Wüttemberg en una jornada organitzada per ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació, en col·laboració amb el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.

Una delegació de la regió alemanya s’ha desplaçat a Barcelona i ha exposat les iniciatives que estan duent a terme en el camp de la indústria 4.0 i la resta de tecnologies que ho fan possible, com l'Internet of things/internet de les coses. Al mateix temps, Eurecat –el centre d'innovació industrial de Catalunya- i les empreses catalanes Promaut i Aumenta Solutions han compartit la seva experiència en aquest camp.

El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, s’han reunit amb el director general del Ministeri de Finances i Economia del Govern de Baden-Württemberg, Guido Rebstock. Durant la inauguració de la jornada, Grau ha assegurat que “Baden-Würtemberg i Catalunya tenim molts elements en comú: som territoris de base industrial i amb un teixit empresarial diversificat, estem oberts a l’exterior i apostem per la innovació tecnològica. Per això col·laborem des de fa temps en diversos àmbits, com l’associació Quatre Motors per a Europa”. Grau ha explicat també que ambdós territoris “comptem amb elements que afavoreixen la col·laboració entre les nostres institucions, empreses i centres tecnològics i ens converteixen en socis idonis”.

De cara el proper mes de setembre, ACCIÓ ha organitzat una missió tecnològica a Alemanya perquè les companyies i els centres tecnològics catalans coneguin de primera mà els processos industrials que incorporen el concepte indústria 4.0.

Catalunya i la regió de Baden-Wüttemberg intercanvien experiències en l’àmbit de la indústria 4.0