ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El secretari d’Empresa i Competitivitat i alguns dels principals centres de serveis compartits a Catalunya, com Bayer o Agilent, analitzen noves vies de col·laboració

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, s’han interessat per les perspectives de futur de les empreses d’aquest sector.

05/05/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, s’han interessat per les perspectives de futur de les empreses d’aquest sector.
  • Torres i Betriu s’han reunit amb 19 empreses del sector, que ocupa prop de 10.000 persones a Catalunya, com Bayer, Agilent, Roche Diagnostics, Atento, Everis, KWS, Ricoh, Sellbytel Group o Unísono, entre d’altres.
  • El Departament d’Empresa i Ocupació es reuneix periòdicament amb empreses estrangeres de diferents sectors instal·lades a Catalunya per conèixer la seva situació i analitzar noves oportunitats de negoci.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, i la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, s’han reunit aquest matí amb 19 de les principals empreses estrangeres de serveis compartits, contact centers o BPO (Business Process Outsourcer) instal·lades a Catalunya per tal de conèixer la seva situació i perspectiva de futur.

Les empreses que han participat a la trobada d’avui han estat Bayer, Agilent, Roche Diagnostics, Atento, Everis, KWS, Ricoh, Sellbytel Group o Unísono, entre d’altres. Torres els ha transmès el suport del Departament d’Empresa i Ocupació en el creixement de les empreses d’aquest sector a Catalunya i la tasca del Govern en posicionar el país com a destinació idònia per als centres de serveis compartits internacionals.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres, ha manifestat durant la trobada que el Govern treballa perquè Catalunya ”es constitueixi com una destinació atractiva per poder localitzar empreses i activitats d’atenció al client, gestió de telecomunicacions o de finances”. Torres ha afegit que “l’any passat l’àrea d’inversions estrangeres d’ACCIÓ va donar suport a nou projectes d'inversió d’aquesta tipologia a Catalunya”.

Aquestes trobades organitzades per ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat, reuneixen periòdicament empreses estrangeres de diferents sectors instal·lades a Catalunya amb representants del Govern per tal d’analitzar oportunitats de negoci i vies de col·laboració.

El sector dels serveis compartits i contact centres és un dels àmbits estratègics per a l'impuls econòmic de Catalunya ja que ocupa prop de 10.000 persones. La instal·lació de nous centres d'aquestes característiques incrementa l'atractiu del país i beneficia el conjunt de la comunitat empresarial, que pot reorganitzar i optimitzar recursos. A més, l'aposta d’aquest sector per Catalunya permet la creació de nous llocs de treball directes i indirectes.

Catalunya, per la seva banda, els ofereix un seguit d’avantatges competitius que, de manera combinada, la converteixen en una de les ubicacions idònies a Europa per acollir aquesta tipologia de projectes: personal qualificat i multilingüe, societat oberta i multicultural, serveis tecnològics avançats, localització estratègica, infraestructures de transport avançades o disponibilitat d’espais a preus competitius, entre d’altres.

El secretari d’Empresa i Competitivitat i alguns dels principals centres de serveis compartits a Catalunya, com Bayer o Agilent, analitzen noves vies de col·laboració