ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalunya s'adhereix a la Fundació Ellen MacArthur per a l'impuls de l'economia verda i circular

La Fundació Ellen MacArthur és una entitat britànica de referència mundial que impulsa sistemes productius i nous models de negoci que siguin eficients en l’ús dels recursos.

08/05/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • La Fundació Ellen MacArthur és una entitat britànica de referència mundial que impulsa sistemes productius i nous models de negoci que siguin eficients en l’ús dels recursos.
  • Integra governs estatals i subestatals de tota Europa, així com empreses multinacionals com Cisco, Ikea o Unilever.
  • La Generalitat incorporarà mesures de foment de l’economia verda i circular en els 7 plans d’impuls a l’estratègia industrial i ha impulsat nous instruments com els cupons d’ecoinnovació.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, s’ha adherit a la Fundació Ellen MacArthur per a l’impuls de l’economia verda i circular, basada en sistemes productius que inclouen l’ús d’energies renovables i en el foment de models de negoci eficients en l’ús dels recursos. Es tracta d’una entitat britànica de referència mundial en les polítiques d’economia verda i circular.

La Fundació integra un centenar de membres entre governs estatals i subestatals de tota Europa i empreses multinacionals com Cisco, Ikea, Unilever o Phillips. Com a membre de la Fundació, Catalunya compartirà coneixements i experiències sobre polítiques i instruments per al foment de l’economia verda i circular i bones pràctiques d’empreses, clústers i centres tecnològics catalans.

La Generalitat ha presentat per primer cop aquestes mesures en una de les reunions bianuals que celebra la Fundació, que ha tingut lloc a Copenhaguen i que ha reunit a tots els seus membres. Un dels instruments que el Govern posa en marxa, a través d’ACCIÓ i del Departament de Territori i Sostenibilitat, són els cupons d’ecoinnovació. Es tracta d’un descompte econòmic per a pimes en forma de cupó, que podran bescanviar per la prestació de serveis d’assessorament en innovació en economia verda i circular (nous processos o productes). Tindran una dotació de 3.000 euros.

La Generalitat incorporarà també mesures de foment de l’economia verda i circular, entre d’altres, en els 7 plans d’impuls a l’estratègia industrial, presentats la setmana passada, en les Comunitats RIS3CAT, en l’estratègia per a l’Impuls de l’economia verda i circular, i en el Programa de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya (PRECAT 2020).

Catalunya s'adhereix a la Fundació Ellen MacArthur per a l'impuls de l'economia verda i circular