ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana Plasgom inverteix en una nova línia de fabricació de materials avançats i creixerà un 20% aquest any fins als 28 milions d'euros

Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Plasgom ha destinat 0,5M€ a una planta pilot per al desenvolupament de materials innovadors, entre els quals destaquen uns compostos plàstics que reduiran fins a 4 vegades les emissions de substàncies volàtils.
  • L’empresa exporta la meitat de la facturació a altres països, un volum que ha crescut un 40% en cinc anys.
  • Plasgom és membre del Clúster de Materials Avançats, creat aquest any amb el suport de la Generalitat a través d’ACCIÓ.

L’empresa catalana Plasgom, fabricant de compostos termoplàstics per a sectors com la construcció, l’automoció o els béns de consum, ha posat en marxa una línia de fabricació de materials avançats que, junt amb l’impuls de les exportacions, li permetrà augmentar la facturació un 20% aquest any. Plasgom, que forma part de grup francès KEM ONE, tancarà el 2015 amb un volum de negoci de 28M€, enfront dels 23M€ de l’any anterior.

Fundada el 1989, l’empresa de Santa Perpètua de Mogoda és membre del Clúster de Materials Avançats, una iniciativa creada aquest any amb el suport de la Generalitat – a través d’ACCIÓ- que agrupa 27 empreses i entitats per augmentar la competitivitat del sector.

Plasgom ha destinat 0,5M€ a una planta pilot de compounding per crear materials plàstics innovadors. Segons José Ramón Fernández, director general, es tracta d’una “instal·lació d’avantguarda que permet fer mescles de diferents matèries primeres per aconseguir materials radicalment nous, amb característiques que no són presents a dia d’avui en el mercat”.

Plasgom té previst llençar a finals del 2016 una nova línia de productes plàstics per a l’automoció i la construcció que reduirà fins a quatre vegades els nivells d’emissions de substàncies volàtils a l’interior dels habitatges i dels vehicles. “Actualment es troba en fase de desenvolupament junt amb les plantes que el grup té a França i a Xina”, explica Fernández. “És una oportunitat tant per la demanda real del mercat com per les noves normatives legals, que seran més exigents amb els nivells d’emissions permesos”.

La Unió Europea concentra el gruix de les exportacions de Plasgom, que en només cinc anys han passat de representar el 10% de la facturació a sumar el 50%. “Aquest any estem mirant d’introduir-nos als Estats Units a partir de la cooperació amb un soci americà amb qui Plasgom comparteix estratègies comunes”, explica Fernández.

Per Fernández, és precisament la cooperació el que ha portat l’empresa a formar part del Clúster de Materials Avançats: “El clúster ofereix oportunitats de cooperació amb proveïdors, centres tecnològics o altres integrants”. “Com a pime, ens interessa més iniciar projectes conjunts i d’Open Innovation enlloc d’invertir recursos interns en cada projecte que comencem”, afegeix. L’empresa compta amb 26 treballadors i té previsions d’ampliar l’àrea d’R+D.

L'empresa catalana Plasgom inverteix en una nova línia de fabricació de materials avançats i creixerà un 20% aquest any fins als 28 milions d'euros