ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa Atlantis IT desenvolupa una aplicació que detecta robatoris a les motocicletes a través de la internet de les coses

Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Aquest sistema també permet conèixer des del telèfon el nivell de la bateria de la motocicleta, encendre i apagar els llums, fer sonar l’alarma o accedir a l’ordinador de bord del vehicle.
  • Atlantis IT és una de les 15 empreses i centres catalans que han participat aquesta setmana al IoT Solutions World Congress de Barcelona de la mà de la Generalitat de Catalunya.
  • Es tracta d’una de les empreses que participa al Pla Esprint de la Generalitat de Catalunya.

L’empresa catalana Atlantis IT ha presentat aquesta setmana al IoT Solutions World Congress de Barcelona una aplicació que a través de la internet de les coses detecta possibles robatoris a les motocicletes. Amb aquesta aplicació al mòbil i un sensor al vehicle, el sistema també permet fer sonar l’alarma a distància, encendre i apagar els llums, avisar en cas d’accident o accedir a informació com el quilometratge, el combustible disponible o el nivell de la bateria, entre d’altres.

L’empresa, fundada el 2014 a Barcelona i amb 10 treballadors, és una de les 15 pimes i centres tecnològics catalans que han participat aquesta setmana al IoT Solutions World Congress a través de l’estand de la Generalitat de Catalunya. L’esdeveniment, que ha reunit més de 4.000 professionals del sector i 120 ponents, ha permès conèixer les darreres tendències de la indústria i presentar els nous productes i serveis relacionats amb la internet de les coses.

Atlantis IT és una de les companyies que participen enguany al Pla Esprint de la Generalitat de Catalunya. Aquest programa, impulsat pel Catalunya Emprèn, ofereix acompanyament personalitzat per tal que les empreses s’internacionalitzin i incrementin la seva facturació. Així, durant els 8 mesos de durada del programa, tenen accés a les 36 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de Catalunya al món i segueixen programes de capacitació en finançament, comercialització i direcció estratègica.

Segons el director d’Atlantis IT, Ricard Soler, l’empresa “ja es troba en fase de comercialització d’aquest producte”. “Estem tancant acords amb concessionaris i tallers de Catalunya”, explica, i avança que “ja estem en converses amb clients i partners de Colòmbia”. Per Soler, “la internet de les coses és una nova oportunitat per a seguir innovant i posar la tecnologia al servei de les persones”.

Atlantis IT ja està treballant amb altres solucions relacionades amb la internet de les coses. Per exemple, estan desenvolupant un sistema d’avís automàtic en cas d’accident, detectant sinistres sense necessitat que hi hagi un impacte del vehicle. En altres camps han desenvolupat una altra aplicació mòbil que permet la monitorització d’un dispositiu portàtil que connecta les persones grans amb la família, per tal d’acompanyar-lo en el seu procés d’envelliment, informant sobre la localització de la persona, detectant caigudes i recordant l’hora que cal prendre un medicament, entre d’altres serveis. Atlantis IT va participar amb aquest dispositiu al projecte WIDER, cofinançat per la Comissió Europea i la Generalitat a través d’ACCIÓ.

Els altres centres i empreses catalanes que han participat al congrés a través de l’estand de la Generalitat de Catalunya són Accent Systems, Bismart, CIT UPC – UPC Technology Center, CTTC – Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya, Eurecat, i2CAT, Idneo, Ilimit Comunicacions, IntesisHome, ISEE 2007, La Salle R+D, Mass Factory Urban Accessible Mobility, Nelmi Robotics Insight i Promaut.

L'empresa Atlantis IT desenvolupa una aplicació que detecta robatoris a les motocicletes a través de la internet de les coses