ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Puig: 'L'increment del 422% d'inversions estrangeres i del 7,4% de les exportacions situen Catalunya com una de les economies més obertes i dinàmiques d'Europa'

El conseller d’Empresa i Ocupació ha valorat les darreres dades d’exportació, corresponents al mes de juliol, i d’inversió estrangera a Catalunya.

21/09/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • El conseller d’Empresa i Ocupació ha valorat les darreres dades d’exportació, corresponents al mes de juliol, i d’inversió estrangera a Catalunya.
  • Puig ha fet aquestes valoracions al Castell de Biart, a Masarac, en el marc de la 12a edició del Dia Mundial del Turisme que organitza la Federació d’Hosteleria de les Comarques de Girona.

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assenyalat aquest migdia que “un creixement del 422% de la inversió estrangera i d’un 7,4% de les exportacions situen Catalunya com una de les economies més obertes i dinàmiques d’Europa”. Puig ha fet aquest aquestes declaracions avui coincidint amb la publicació de les darreres xifres d’exportació i d’inversió estrangera a Catalunya. Puig ha destacat que “hem crescut més que mai, i ens convertim en un referent a Europa. Aquests bons resultats ens projecten al món com una economia diversificada, sòlida, que compta amb un full de ruta i que és capaç d’adaptar-se a un món cada cop més global”.

Catalunya multiplica per 5 la inversió estrangera al 2n trimestre, amb 1.302 milions d’euros

La inversió bruta estrangera productiva a Catalunya durant el 2n trimestre de 2015 ha estat de 1.302,8 milions d’euros, “5,2 vegades més que el mateix període de l’any 2014” (249,6 milions d’euros). Es tracta de l’import més alt en un segon trimestre de tota la sèrie històrica. Catalunya concentra el 21,2% de les inversions estrangeres a Espanya el 2n trimestre de 2015.

Pel que fa al conjunt del primer semestre d’enguany, la inversió estrangera en la indústria a Catalunya ha estat de 354,7 milions d’euros, un 286,8% més que el mateix període de l’any 2014 (91,7 milions d'euros). Catalunya concentra el 35,1% de la inversió estrangera en la indústria manufacturera a Espanya durant el 1r semestre de 2015, una xifra superior al 11,4% del 2014 i al 28,6% de la mitjana 2008-2014.

En relació a la inversió catalana a l’estranger durant el primer semestre de 2015, ha estat de 245,7 milions d’euros, un 3,1% menys que el mateix període de l’any 2014. La inversió bruta a l'estranger del conjunt de l’Estat espanyol ha augmentat un 74,9% fins els 14.844,9 milions d’euros. Les inversions s’han destinat principalment a Itàlia (73,6%).

Catalunya, 1a regió en captació d’inversió estrangera d’Europa Continental Occidental

Segons dades de FDI Markets, base de dades internacional del prestigiós diari britànic Financial Times, en el primer semestre de 2015, Catalunya ha estat la 1a regió d’Europa Occidental Continental en atracció d’inversions tant per volum d’inversió atreta com per creació de llocs de treball. En el primer semestre de 2015, Catalunya ha captat 33 projectes d’inversió que han suposat un volum d’inversió de 2.564,7 milions d’euros i la creació de 4.165 llocs de treball directes.

Aquest bon posicionament confirma la dinàmica iniciada en anys anteriors. Així, entre 2010-2014, segons FDI Markets, Catalunya ha estat la 1a regió d’Europa Continental en atracció d’inversions per creació de llocs de treball de manera continuada amb la única excepció de l’any 2011.

Dia Mundial del Turisme al Castell de Biart

El conseller ha fet aquestes valoracions avui al Castell de Biart en el marc de la 12a edició del Dia Mundial del Turisme, organitzat la Federació d’Hosteleria de les Comarques de Girona. En seu parlament, Puig ha volgut recordar que “el turisme no és només una activitat econòmica, sinó també la projecció de la nostra personalitat al món”. En aquest sentit, el conseller ha destacat que “el creixement que està experimentant el sector del turisme a Catalunya no és possible sense aquesta permanent aposta per la qualitat i excel·lència en els serveis”.

En referència al decret sobre lloguer d’habitacions en habitatges d’ús compartit, actualment en tramitació, el conseller Puig ha destacat que “la normativa està pràcticament enllestida i esperem poder arribar a un pacte de regulació que ens permeti promoure la competència lleial i ordenada”.

L’acte de celebració ha comptat també amb el president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero; el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila i Fulcarà; l’alcalde de Masarac, Lluís Pujol; el vescomte de Biart, Esteve Pararols, el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; la directora general de Turisme, Marian Muro; i el president del director dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Ferran Roquer, a més d’altres 400 assistents.

Puig: 'L'increment del 422% d'inversions estrangeres i del 7,4% de les exportacions situen Catalunya com una de les economies més obertes i dinàmiques d'Europa'