ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat posa en marxa el nou cicle de Tallers de Finançament Internacional, que presenta instruments alternatius a la banca

Organitzat per ACCIÓ, el cicle preveu arribar a més de 200 empresaris que busquen finançar el creixement de les exportacions, la creació de filials a l’exterior o l’obertura a nous mercats

30/09/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Organitzat per ACCIÓ, el cicle preveu arribar a més de 200 empresaris que busquen finançar el creixement de les exportacions, la creació de filials a l’exterior o l’obertura a nous mercats.
  • Els tallers posen èmfasi en instruments com el crowdlending (finançament col·lectiu de préstecs), l’invoice trading (descompte de factures) o l’intercanvi de divises empresa a empresa mitjançant les noves tecnologies.
  • Tarragona ha acollit avui la primera de les sessions, que s’estendran fins a finals d’any arreu de Catalunya.

Tarragona, 30 de setembre de 2015.- La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, ha posat en marxa avui el nou cicle de Tallers de Finançament Internacional, que posa especial èmfasi en els instruments alternatius a la banca com a eines per finançar el creixement de les empreses en mercats exteriors.

El tret de sortida als tallers ha tingut lloc aquest dimecres a Tarragona, on els empresaris han pogut conèixer instruments públics i privats de finançament com el crowdlending (finançament col·lectiu de préstecs), l’invoice trading (descompte de factures), els préstecs participatius directes a les filials a l’exterior o l’intercanvi de divises empresa a empresa mitjançant les noves tecnologies.

La cap de finançament internacional i alternatiu d’ACCIÓ, Sandra Font, ha explicat que “actualment hi ha molts instruments disponibles per obtenir liquidat i finançar projectes internacionals”. “A través del servei d’assessorament financer d’ACCIÓ, l’empresa pot saber quines són les eines més adients per a cada cas, depenent de si es troba en la fase inicial o llavor, d’arrencada o de creixement”, ha afegit.

El nou cicle tindrà lloc arreu de Catalunya fins a finals d’any i espera reunir més de 200 empresaris que busquen finançar el creixement de les exportacions, la creació de filials a l’exterior o l’obertura a nous mercats.

L’especialització dels tallers en finançament internacional respon a la demanda dels empresaris catalans i es fa en coordinació entre ACCIÓ, les Cambres de Comerç catalanes i les àrees de promoció econòmica de diversos ajuntaments. Els ponents que participaran en els diferents tallers són de plataformes de crowdlending (Loanbook Capital, Arboribus i eCrowd Invest), invoice trading (Finanzarel i Novicap), assegurança de crèdit a l’exportació (CESCE, Coface), avals (ICF i Avalis) i capital risc (COFIDES).

El nou cicle respon també a la bona acollida dels Tallers de Finançament Alternatiu que ACCIÓ va posar en marxa a principis d’any. Més de 900 empresaris han assistit a aquestes sessions sobre un mercat estratègic, el del finançament alternatiu, que ha crescut un 144% l’últim any a Europa.

Calendari de Tallers de Finançament Internacional

ACCIÓ ha programat un calendari de tallers per fer arribar el finançament alternatiu arreu del territori, amb pròximes sessions a Manresa (07/10), Cabrera de Mar (14/10), Lleida (20/10), Gavà (21/10), Martorell (22/10), Tortosa (27/10), L’Hospitalet de Llobregat (10/11), Valls (17/11), Granollers (18/11), Cardedeu (20/11) i Parets del Vallès (25/11), entre d’altres.

La Generalitat posa en marxa el nou cicle de Tallers de Finançament Internacional, que presenta instruments alternatius a la banca