ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Felip Puig lliura els premis Big Data Talent Awards a un projecte per vigilar la salut i a una tesi per construir motors de cerques

Nota de premsa d’ACCIÓ

El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha participat avui en el lliurament dels premis Big Data Talent Awards a un projecte que explora la situació de la salut, vigila la polimedicació i genera alertes als professionals mèdics i a una tesi que millora l’estat de l’art de la programació per ajudar als grans centres de dades a construir motors de cerques més eficients.

El lliurament de guardons s’ha fet en la sessió de cloenda de la primera edició del Big Data Congress que el Centre d’Excel·lència en Big Data de Barcelona organitza des d’ahir a Barcelona. Aquesta premis distingeixen tant els projectes de fi de màster, carrera o postgrau, com les tesis doctorals, relacionades amb Business Analytics amb més impacte socioeconòmic i amb major innovació tecnològica.

Durant l’acte, Felip Puig ha dit que “el tractament de les dades ens pot donar una major intel·ligència i perspectiva d’anticipació a les tendències del mercat” en molts camps, com per exemple, els del turisme, la logística i la indústria, “que ja ho estan integrant, i esperem que molts d’altres ho vagin aprofitant i puguem dotar els ciutadans de nous instruments que permetin”, amb la bona gestió d’aquesta nova intel·ligència, “que el desenvolupament d’aquestes noves tecnologies redundi en una major qualitat de vida, cohesió i progrés, així com més llocs de treball i una recuperació econòmica que sigui el més ràpida possible”.

El conseller ha afegit que ”el lideratge privat, juntament amb l’impuls públic, és una bona manera de sumar esforços per multiplicar resultats al voltant de les macrodades i de les noves tecnologies” i ha conclòs que “esperem que aquest congrés ens hagi ajudat a identificar com avançar i a obtenir elements de referència”.

A més de Felip Puig, l’acte d’entrega de premis ha comptat també amb la presència del vicepresident d’Eurecat, Jaume Ferrús; del director de Big Data CoE (Centre d’Excel·lència en Big Data de Barcelona), Marc Torrent; del director executiu d’Eurecat, Xavier López; i del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró.

Felip Puig lliura els premis Big Data Talent Awards a un projecte per vigilar la salut i a una tesi per construir motors de cerques