ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat llança un nou programa que prepararà les pimes catalanes per començar a innovar i exportar

Anomenat GR pime, donarà suport de moment a 30 petites i mitjanes empreses en la implantació de plans econòmics-financers, estratègies comercials i millores d’eficiència per preparar-se per poder començar a internacionalitzar-se i innovar

17/12/2015 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Anomenat GR pime, donarà suport de moment a 30 petites i mitjanes empreses en la implantació de plans econòmics-financers, estratègies comercials i millores d’eficiència per preparar-se per poder començar a internacionalitzar-se i innovar.
  • S’organitza per ACCIÓ en col·laboració amb GLOBALleida i la Diputació de Tarragona, amb la voluntat d’estendre-ho a altres zones de Catalunya.
  • Començarà el proper febrer i tindrà una durada de 6 mesos, i hi poden participar pimes que superin els 5 anys de vida i facturin més de 500.000 euros. El 30 de desembre finalitza el període perquè les empreses presentin la seves candidatures.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha creat el nou programa GR pime amb l’objectiu de fer créixer les pimes catalanes i preparar-les per tal que puguin començar a innovar i internacionalitzar-se. Des del proper mes de febrer i durant 6 mesos, les pimes rebran assessorament intensiu i personalitzat, es formaran i es professionalitzaran per focalitzar-se en els àmbits on tenen més potencial de creixement. El període de presentació de candidatures per participar-hi finalitza aquest 30 de desembre).

Els requisits per formar-hi part són superar els 5 anys de vida i facturar més de 500.000 euros, i va dirigit a pimes que necessitin reorientar el seu model de negoci, millorar l’eficiència dels seus processos o obtenir una visió empresarial a llarg termini. El programa, organitzat de moment en col·laboració amb GLOBALleida i la Diputació de Tarragona, s’ha obert en una primera fase a la participació de 30 pimes catalanes, amb la voluntat d’estendre-ho a altres zones de Catalunya. Durant aquests 6 mesos implantaran plans econòmics-financers, estratègies de màrqueting i comercials, aplicaran millores d’eficiència operativa i, en casos concrets, rebran suport en el procés de relleu generacional.

Així, l’objectiu del programa, segons la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, és “alinear tots els elements clau de la pime per crear una proposta de valor diferencial i orientada al mercat, desenvolupant un model de negoci sostenible a nivell local i escalable a nivell internacional”. “GR pime vol dir gran recorregut, tant pel camí i guiatge que seguiran com pel potencial de creixement que adquiriran”, subratlla.

D’aquesta manera, l’assessorament estarà integralment orientat als resultats, amb acompanyament del coordinador de GLOBALleida o de la Diputació de Tarragona, seguiment de professionals d’ACCIÓ, consultoria personalitzada per assessors sèniors a la mateixa empresa i assessorament estratègic de dos empresaris de pimes consolidades.

Les empreses també participaran en sessions col·lectives per fer treball en xarxa i capacitar-se per incrementar la facturació, optimitzar els processos per consolidar l’organització i estructurar financerament l’empresa. Un cop acabat el programa, els consultors d’ACCIÓ elaboraran un full de ruta amb la pime sobre els propers passos a seguir en els camps de la innovació i la internacionalització.

El binomi innovació-internacionalització

Per la consellera delegada d’ACCIÓ, “la competitivitat de l’empresa passa fonamentalment per la innovació i la internacionalització, per això donem suport a les pimes catalanes que necessiten professionalitzar-se i focalitzar els seus esforços per poder fer-ho de manera regular i sistemàtica”. Segons el Baròmetre de la Innovació d’ACCIÓ, un 62,1% de les empreses innovadores són exportadores, “fet que constata la importància que té per una empresa tenir un producte o servei diferent per sortir a vendre a l’exterior”.

La innovació té un fort impacte en l’empresa en termes de competitivitat, creixement i creació de riquesa”, assegura Betriu, recordant que un 84,6% de les empreses innovadores preveu un increment de la facturació per aquest 2015, mentre que un 71,3% augmentar la productivitat i un 36,8% crear nous llocs de treball. Una de cada cinc empreses catalanes de més 9 treballadors forma part de les cadenes de valor global, i un 81,5% d’aquestes declara haver dut a terme activitats innovadores el 2014.

La Generalitat llança un nou programa que prepararà les pimes catalanes per començar a innovar i exportar