ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La plataforma de finançament alternatiu Crowdcube mobilitza prop de 3M€ per a 20 empreses en els últims 18 mesos

Aquesta és una de les 17 empreses que la Generalitat, a través d’ACCIÓ, ha acreditat com a entitat de finançament alternatiu a la banca

03/01/2016 10:47
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • Aquesta és una de les 17 empreses que la Generalitat, a través d’ACCIÓ, ha acreditat com a entitat de finançament alternatiu a la banca.
  • Crowdcube ha ajudat a obtenir finançament en capital a Hemav i Mind the Byte, entre d’altres empreses catalanes.
  • La plataforma funciona mitjançant el crowdfunding d’inversió, un sistema que permet que inversors particulars inverteixin en companyies amb alt potencial de creixement.

La plataforma de crowdequity (finançament col·lectiu d'inversió) Crowdcube ha canalitzat un total de 2.973.130 euros per a 20 empreses en els últims 18 mesos. Crowdcube és una de les 17 empreses que la Generalitat de Catalunya, a través d'ACCIÓ, ha acreditat recentment com a entitat de finançament alternatiu per a pimes.

Entre les empreses que s’han finançat a través de la plataforma, destaca l'empresa de serveis de drons Hemav, per a la qual Crowdcube va tancar a finals del 2014 una ronda de finançament rècord de 450.000 euros per part de 73 inversors. Un altre exemple és la bioinformàtica Mind the Byte, especialitzada en serveis per al disseny computacional de fàrmacs, que al mes d'octubre va aconseguir mobilitzar la ronda més gran de crowdequity biotech de l’Estat espanyol, amb 235.540 euros de 110 inversors. Només el 2015, Crowdcube ha tancat un total de 15 rondes de finançament, per un volum de 2.360.500 euros.

L'objectiu de l’acreditació que atorga la Generalitat a les plataformes de finançament (que també reconeix xarxes d'inversors privats, de finançament col·lectiu de préstec o crowdlending i de finançament garantit de factures o invoice trading) és impulsar l'accés de les pimes i empreses catalanes a solucions de finançament alternatiu i complementari al bancari, un camp que està creixent a Europa.

Des del juliol del 2014, quan Crowdcube va començar a operar a l’Estat espanyol, la inversió mitjana s'ha situat en 2.463 euros i la xifra mitjana d'inversors per empresa ha estat de 60. Les empreses finançades són:

Durant el 2014.

Durant el 2015.

Pepe Borrell, director de Crowdcube Espanya, opina que "el 2016, les previsions són d'elevat creixement per al sector. Si bé encara estem molt per sota de països com el Regne Unit o Alemanya, el mercat del finançament alternatiu seguirà augmentant, pel naixement de noves plataformes i la col·laboració amb inversors professionals i xarxes d'inversió".

Des del gener fins el dia d'avui, al Regne Unit, Crowdcube ha finançat 150 empreses per un valor de 109 milions d'euros (80 milions de lliures) i espera augmentar aquestes xifres en més d'un 50% el pròxim exercici. Crowdcube permet que qualsevol persona pugui invertir a empreses amb alt potencial de creixement juntament amb inversors professionals, business angels, fons de capital risc i institucions públiques a través d'una mateixa plataforma tecnològica.

La plataforma de finançament alternatiu Crowdcube mobilitza prop de 3M€ per a 20 empreses en els últims 18 mesos