ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalunya present a la Milano Design Week 2016 amb 6 projectes innovadors de l'àmbit del disseny

ELISAVA, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, i a través de la convocatòria europea Next Design Innovation, ha seleccionat 6 idees originals i inèdites de dissenyadors per participar a partir de demà en aquest esdeveniment junt amb d’altres joves professionals de les regions dels 4 motors per a Europa (Catalunya, Baden-Württemberg, Llombardia i Rhône-Alpes)

12/04/2016 12:58
Nota de premsa d’ACCIÓ
  • ELISAVA, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, i a través de la convocatòria europea Next Design Innovation, ha seleccionat 6 idees originals i inèdites de dissenyadors per participar a partir de demà en aquest esdeveniment junt amb d’altres joves professionals de les regions dels 4 motors per a Europa (Catalunya, Baden-Württemberg, Llombardia i Rhône-Alpes).
  • El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, participarà demà a Milà en l’acte de presentació d’aquests projectes que s’exposaran en la cita referent del sector del disseny Fuorisalone, que se celebra del 12 al 17 d’abril a la ciutat italiana, en el marc de la 55a edició de Milano Design Week. Aregio també visitarà dijous el "Salone del Mobile" on estan presents 15 empreses catalanes del sector del disseny.
  • Next Design Innovation és una iniciativa de caràcter internacional que persegueix destacar el talent en aquest àmbit i generar oportunitats per a l’intercanvi de coneixements entre professionals amb identitats culturals i procedències diferents.

Catalunya està present en la Milano Desing Week 2016 amb 6 projectes innovadors de l’àmbit del disseny. L’escola ELISAVA i el Departament d’Empresa i Coneixement- a través d’ACCIÓ, agència per a la competitivitat de l’empresa, i el CCAM -Consorci de Comerç Artesania i Moda-, han seleccionat 6 projectes originals i inèdits de dissenyadors, per participar, a partir de demà, en aquest esdeveniment junt amb d’altres joves professionals de les regions dels 4 motors per a Europa (Catalunya, Baden-Württemberg, Llombardia i Rhône-Alpes), així com altres regions europees. Enguany i com a capdavanters, Catalunya i Llombardia són les representants de les regions dels 4 Motors que participen en el projecte.

Next Design Innovation és una iniciativa de caràcter internacional que persegueix destacar el talent en aquest àmbit i generar oportunitats per a l’intercanvi de coneixements entre professionals amb identitats culturals i procedències diferents. El suport de la Generalitat a aquesta convocatòria s’emmarca en el Programa d’Impuls a les Manufactures del Disseny de l’Estratègia Industrial de Catalunya.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, participarà demà en l’acte de presentació d’aquests projectes que s’exposaran en la cita referent del sector del disseny Fuorisalone (Via San Vittore 49- Zona Santambrogio) que se celebra del 12 al 17 d’abril a Milà, en el marc de la 55a edició de Milano Design Week. En l’acte, que tindrà lloc a les 18.00 hores, el secretari estarà acompanyat del conseller d’Economia i Desenvolupmaent de la Regió de Llombardia, Mauro Parolini, el rector del Politecnico di Milano, Giovanni Azzone, i el director científic del Polifactory Politecnico di Milano, Stefano Maffei.

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, també visitarà dijous el Milano Design Week 2016: Salone del Mobile, on estan presents 15 empreses catalanes del sector del disseny i del moble.

Projectes seleccionats Next Design Innovation

Els dissenyadors que han estat seleccionats han treballat i desenvolupat en tallers realitzats a les instal·lacions de l’ELISAVA (Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona), els seus prototips utilitzant els espais, equips - principalment en l’ús d’eines de fabricació digital: impressores 3D, CNC i talladora làser- i l’experiència professional de l’escola. Aquestes són els projectes que representaran Catalunya en el certamen:

«Vanity Lamp», de Bruno Peral Bey (àrea Mobles, mobiliari i il·luminació). És un llum de saló càlid, que s’inspira en les faldilles prisades dels anys 50. Consisteix en una estructura tubular en forma de “T” que alberga diverses llums de led en el seu interior. Un mantell de tela circular reposa sobre aquest tub i en vesteix l’estructura.

«Taste of Silence», de Teresa Baena (àrea Objectes i eines manuals). Amb l'objectiu de reflexionar sobre la desconnexió del món digital per posar èmfasi en les connexions humanes, l’autora es proposa investigar i valorar solucions al voltant del context social del menjar que aconsegueixin aquest objectiu.

«Testing Connections», de Saúl Baeza (àrea Vestimenta i accessoris de moda, treball, esport i oci). La intenció de l’autor és crear una eina que serveixi perquè la gent pugui prendre consciència de com es modifica la seva realitat segons el nivell de connectivitat al qual està subjecte com a usuari. Per això, planteja la realització d’una peça de vestir intel·ligent, que contingui inhibidors de freqüències 3G, 4G i Wi-Fi.

«Foro», de Raúl Arribas (àrea Objectes i eines manuals). Aquesta proposta es basa a combatre la tecnologia mitjançant la pròpia tecnologia. Al llarg del projecte es dissenyarà un element que funcioni com a inhibidor tecnològic al voltant de la taula (espai de trobada social), d’aquesta manera, tots els que comparteixin aquest moment podran fer-ho sense distraccions.

«Random Contact Machine», de Miguel Àngel Tejero (Boo in Barcelona) (àrea Mobles, mobiliari i il·luminació) La proposta de Boo in Barcelona és un moble que intercanvia targetes de contacte de forma aleatòria. L’autor vol reflexionar sobre l’ús de les xarxes socials i potenciar els elements professionals que han sobreviscut al canvi tecnològic i que mantenen el seu valor social, com són les targetes de visita.

«Plantíferos», d’Álvaro Goula (àrea Mobles, mobiliari i il·luminació). Col·lecció de plantífers la funció dels quals és la de substituir el sol necessari perquè les plantes a les quals il·luminen puguin realitzar la fotosíntesi. Així, llum artificial i natural es combinen en una estructura de línies elementals i esperit escultòric.

Els àmbits específics en els quals es desenvolupen aquests projectes són:

  • Objectes i eines manuals.
  • Mobles, mobiliari i il·luminació.
  • Vestimenta i accessoris de moda, treball, esport i oci.

El jurat, que ha tingut en compte la innovació, els aspectes conceptuals, formals i tècnics, i la usabilitat dels projectes presentats, ha estat format per Raffaella Perrone, presidenta del jurat i coordinadora de l’àrea de Pràctiques en Empresa a ELISAVA; Xavier Tutó, professor d’ELISAVA i tutor de producció de projectes pel Next Design Innovation; Martin Azua, professor d’ELISAVA i tutor de producció de projectes pel Next Design Innovation; Guillem Virgili, professor d’ELISAVA i president de l’Associació Elisava Alumni; Núria Mora, directora de continguts del 080 Barcelona Fashion, en representació de CCAM; i Isabel Carranza, coordinadora de les Indústries del Disseny de l’àrea de Desenvolupament Empresarial d’ACCIÓ.

Catalunya present a la Milano Design Week 2016 amb 6 projectes innovadors de l'àmbit del disseny