ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'start-up catalana Marteen Sports World exporta el 80% de la seva cera ecològica per a esports de neu

Es tracta de l’única empresa europea que fabrica una cera 100% ecològica i sostenible per aplicar a esquís i taules d’snowboard.

04/12/2016 11:00
Imatge per defecte
  • Es tracta de l’única empresa europea que fabrica una cera 100% ecològica i sostenible per aplicar a esquís i taules d’snowboard. 
  • Les vendes a l’exterior de l’start-up han crescut un 20% l’últim any i ja està present a més de 50 botigues de tot l’Estat espanyol. 
  • Els objectius de l’empresa emergent, que ha estat assessorada pel programa Start-Up Catalonia d’ACCIÓ, són doblar la facturació en dos anys i obrir mercat a Sud-Amèrica, Nova Zelanda i Àsia.

L’start-up catalana Marteen Sports World, única empresa a Europa que fabrica cera 100% ecològica i sostenible per a esports de neu, ha augmentat les exportacions aquest any fins a situar-les al 80% de la facturació. La cera que fabrica porta per nom Nzero i s’aplica a esquís i taules d’snowboard per lliscar més fàcilment. 

L’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través del programa Start-Up Catalonia. “Aquest assessorament ens va permetre posar ordre i compartir amb altres empreses el nostre cas per arribar a solucions conjuntament”, explica Guillem Capellades, fundador de Marteen Sports World. 

Les exportacions de l’empresa, que va néixer fa prop de dos anys, han crescut un 20% l’últim any i el seu producte ja està present a més de 50 botigues de tot l’Estat espanyol. Per als pròxims dos anys, els objectius són doblar la facturació i entrar en mercats de Sud-Amèrica, Nova Zelanda i Àsia. “Ja hem testejat la nostra cera a Argentina perquè l’hivern austral ens dóna més oportunitats de desestacionalitzar-la”, diu Capellades. Marteen Sports World té oberta actualment una ronda de finançament a través de la plataforma d’equity crowdfunding Crowdcube i espera captar 60.000€ de capital. “Amb aquest finançament, volem incorporar noves línies de negoci perquè el nostre producte no sigui només per als esports de neu”, explica Capellades. “Una de les línies són altres esports com el surf d’aigua o l’skateboard, i l’altra és l’aplicació de la cera a teixits tècnics”, afegeix. 

L’empresa ja compta amb la patent dels seus productes a l’Estat espanyol i està en procés d’obtenir-la a l’àmbit europeu. L’start-up, que fabrica els seus productes al Vallès, ja ha assolit els 750Kg de cera produïda i de cara a la temporada 2016-2017 preveu superar la tona de producte fabricat.

L'start-up catalana Marteen Sports World exporta el 80% de la seva cera ecològica per a esports de neu