ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Es consolida la presència catalana al Mobile World Congress amb més de 100 empreses amb estand aquest 2018

Roda de premsa del MWC 2018
  • El secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement, Pau Villòria, ha explicat avui que 102 empreses catalanes disposaran d’estand al congrés per trobar inversors, conèixer socis i nous clients, guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals.
  • D’aquestes 102 empreses, 73 hi participaran a través dels espais habilitats per la Generalitat de Catalunya. Aquesta xifra és la més elevada de totes les edicions del MWC
  • Per segon any consecutiu, la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital impulsa el sector català dels smart drons amb un estand de la Generalitat que passarà a acollir 12 empreses, tres més que a l’edició anterior
  • ACCIÓ i la Mobile World Capital Barcelona facilitaran l’assistència al MWC de 150 directius d’empreses catalanes que no són del sector de les TIC per identificar noves  oportunitats de negoci i impulsar la seva transformació digital

El secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement del Govern de Catalunya, Pau Villòria, ha donat a conèixer aquest dimecres en roda de premsa que 102 empreses catalanes participaran amb estand al Mobile World Congress 2018 (MWC), que se celebrarà entre el 26 de febrer i l’1 de març a Fira de Barcelona – Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta del segon any consecutiu que se superen les 100 empreses catalanes amb presència en aquest esdeveniment, consolidant una tendència creixent des que se celebra a Catalunya.

Villòria ha assegurat que “tot i la situació de no normalitat política que viu el país la Generalitat ha continuat col·laborant un any més en benefici del Mobile World Congress” amb l’objectiu d’“impulsar la competitivitat de les empreses del sector de les TIC a Catalunya, un sector que ha crescut i evolucionat de manera paral·lela i molt relacionada amb el congrés”. Aquest esdeveniment, ha assegurat, “s’ha convertit en una important font d’innovació i internacionalització, al mateix temps que s’ha consolidat com un dels principals motors de transformació digital de tota la indústria catalana”.

De fet, aquest 2018 serà l’any en què la Generalitat facilitarà la presència de més empreses catalanes al MWC. Així, de les 102 empreses totals, 73 participaran al MWC mitjançant els diferents espais de 1.000m2 habilitats un any més per la Generalitat a través de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa-.

L’objectiu és que aquestes empreses, que majoritàriament són pimes, facin contactes i networking, guanyin visibilitat i reforcin la seva marca per trobar nous inversors, socis o clients. Es distribuiran de la següent manera:

  • L’Estand Catalonia ubicat a la part central del Congrés on hi haurà 46 empreses catalanes.
  • L’Estand Catalonia ubicat a l’App Planet (la zona dedicada als desenvolupadors d’aplicacions mòbils), on hi haurà 16 empreses catalanes.
  • L’Estand Catalonia Drones ubicat a la zona dedicada a les entitats d’aquest sector que acollirà 12 empreses.

*Eurecat tindrà espai a l’Estand Catalonia i a l’espai Catalonia Drones, però només es compta una vegada al còmput global de 73 empreses.

D’entre aquestes 73 organitzacions catalanes que participaran al MWC, a banda d’empreses, també hi ha 4 centres tecnològics catalans acreditats amb el segell TECNIO d’ACCIÓ: Eurecat –present a l’Estand Catalonia i al Catalonia Drones-, el Centre de Visió per Computador (CVC), la Fundació i2CAT i el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC). Pots consultar el nom i descripció de tots els participants en aquest enllaç.

Creix l’aposta pel sector dels smart drons

Després de l’excel·lent acollida i l’interès que va despertar l’estand Catalonia Drones a la darrera edició del MWC, la Generalitat torna a apostar pel sector dels drons i de les solucions smart amb drons al congrés d’aquest 2018 amb un estand de 65 metres quadrats que acollirà 12 empreses catalanes de l’àmbit, tres més que l’any 2017. Com a l’edició anterior, l’estand estarà situat a la Drone Zone, l’espai que acull algunes de les empreses més innovadores de l’àmbit a escala internacional i que s’ubica al Hall NEXTech del MWC, dedicat a les tecnologies emergents.

L’ampliació en nombre d’empreses de l’estand  Catalonia Smart Drones respon a l’aposta de la Generalitat, en el marc de la seva estratègia SmartCAT, per un sector molt ben posicionat i amb un gran potencial a Catalunya que es dinamitza i s’impulsa durant la resta de l’any des de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital amb el grup de treball Catalonia Smart Drones

14.000 reunions en 13 edicions del MWC per trobar socis internacionals

Amb l’objectiu de garantir el màxim impacte del MWC per a les empreses catalanes que participen al MWC, un any més ACCIÓ organitza -com a membre de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea- el Brokerage Event. Consisteix en l’organització d’entrevistes bilaterals de 20 minuts entre empreses/centres tecnològics catalans amb altres empreses o entitats de tot el món que assisteixen al congrés (també entre empreses estrangeres).

Són reunions pre-agendades abans de l’esdeveniment amb l’objectiu de facilitar que les empreses catalanes accedeixin a contactes internacionals, trobin possibles socis per desenvolupar projectes innovadors i arribin a acords de cooperació internacional. Per primera vegada, aquest any al Brokerage Event també hi participaran 15 grans empreses (com L’Oréal, Mastercard, Seat, Zobele, KLM o la BBC) que no exposaran els seus productes, sinó que hi assistiran per conèixer socis que els ofereixin la tecnologia que necessiten per dur a terme els seus projectes i donar resposta als seus reptes.

Per a l’edició d’aquest 2018 es preveu la participació de més de 400 empreses d’uns 40 països, un 30% de les quals seran catalanes. Des del 2006, gairebé 5.400 empreses, universitats, grups de recerca i organitzacions públiques han celebrat més de 14.000 reunions als Brokerage Event organitzats per ACCIÓ al Mobile World Congress.

Ampliar l’impacte més enllà de les TIC

ACCIÓ i la Mobile World Capital Barcelona consoliden aquest 2018 les rutes al MWC per a professionals que no són de les TIC amb l’objectiu d’ampliar l’impacte del Mobile World Congress a tot el teixit productiu, una iniciativa que va néixer l’any passat. Així, en el marc del programa GoingDigital, 150 directius d’empreses catalanes que no formen part del sector de les TIC podran identificar les oportunitats que les tecnologies mòbils poden aportar als seus negocis en l’actual context de transformació digital.

Es tracta d’empreses de sectors molts diversos –des de l’alimentació, la moda, el packaging, la cosmètica, els mobles...-, que es dividiran en tres grups segons els seus interessos: indústria 4.0, retail i vehicle del futur. Abans del MWC assistiran a tallers temàtics especialitzats per analitzar les tendències tecnològiques d’aquests sectors, mentre que durant el congrés participaran en visites organitzades per conèixer de primera mà les tecnologies que presenten els expositors internacionals i que poden adoptar per ser més competitives. També durant el Mobile World Congress, les empreses poden participar al Brokerage Event per reunir-se amb empreses del sector TIC i trobar socis comercials i tecnològics.

A banda del secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement, Pau Villòria, a qui ha acompanyat el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, a la roda de premsa d’avui també hi ha intervingutl’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el secretari d’Estat per a la Societat de la Informació i l’Agenda Digital, José María Lassalle, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, i el director general de la Mobile World Capital, Carlos Grau.

El secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement, Pau Villòria, ha explicat que el MWC “s’ha convertit en una important font d’innovació i internacionalització".