ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana Perspectiva dissenya una 'nevera' intel·ligent per transportar mostres de sang que presentarà al MWC

Perspectiva
  • A través de tecnologia wifi, bluetooth i radiofreqüència, el dispositiu permet controlar la temperatura a distància per garantir el bon manteniment de les mostres i saber en tot moment la seva localització
  • Perspectiva és una de les 73 empreses catalanes que participarà al Mobile World Congress 2018 a través dels espais habilitats per la Generalitat
  • L’enginyeria d’Alella, que ha desenvolupat aquest dispositiu conjuntament amb l’empresa SZENDEX, començarà a comercialitzar-lo aquest 2018, també amb aplicacions en el camp del transport dels fàrmacs i les vacunes

L’enginyeria catalana Perspectiva (Alella, Maresme) ha dissenyat un dispositiu intel·ligent per al transport de mostres sanguínies que permet regular-ne la temperatura i assegurar-ne la traçabilitat. L’objectiu és solucionar possibles problemàtiques o buits d’informació que poden tenir lloc durant el transport de les mostres i fer-ne un seguiment individualitzat durant tot el seu recorregut.

L’empresa presentarà aquesta tecnologia a l’estand de la Generalitat de Catalunya al Mobile World Congress 2018 (MWC), que tindrà lloc entre el 28 de febrer i l’1 de març a Fira de Barcelona – Gran Via a l’Hospitalet de Llobregat.

El dispositiu funciona mitjançant wifi, Bluetooth i connectivitat per radiofreqüència (RFID i GPRS). Aquesta tecnologia permet, d’una banda, controlar la temperatura del dispositiu frigorífic, tot assegurant el bon manteniment de les mostres, i, de l’altra, facilita el seguiment de la seva localització en temps real des de l’extracció fins a la seva entrega al laboratori per ser analitzades. De fet, també està dissenyada per transportar altres mostres biològiques, fàrmacs i vacunes.

A banda, l’empresa també ha desenvolupat una aplicació dirigida al transportista i que l’informa en tot moment sobre indicadors com la temperatura, el nivell de bateria del dispositiu, possibles errors en la recollida i entrega del producte o la ruta que ha de seguir. A més, també s’ha dissenyat un panell de control perquè l’empresa logística pugui gestionar cada operació i resoldre qualsevol incidència.

L’enginyeria va ser seleccionada per l’empresa de missatgeria urgent i logística SZENDEX The Smart Delivery per dissenyar aquest producte, amb la previsió de començar a comercialitzar-lo a partir del març del 2018 a través de la seva divisió sanitària especialitzada en transport de mostres biològiques.

Segons explica el CEO de Perspectiva, Marc Real, “el dispositiu també garanteix la seguretat del producte que es transporta ja que inclou un sistema que permet l’accés al seu contingut només a les persones indicades”, registrant en tot moment els moviments que hi ha hagut i qui hi ha intervingut i garantint la confidencialitat en el tractament de les mostres o els fàrmacs transportats.

L’empresa, especialitzada en la creació de productes connectats, va néixer l’any 2005 i actualment compta amb una plantilla de 20 treballadors, distribuïts en tres oficines a Alella, Madrid i Sao Paulo (Brasil).

Presència d’empreses catalanes al MWC

Enguany 102 empreses catalanes participaran amb estand al Mobile World Congress. D’aquestes, 73 hi tindran presència a través dels tres espais que s’han habilitat des de la Generalitat, a través de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital i d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa-. Seran més de 1.000 m2 de superfície destinada a l’empresa catalana. Pots consultar el nom i descripció de tots els participants en aquest enllaç.

 

L’empresa, especialitzada en la creació de productes connectats, va néixer l’any 2005 i actualment compta amb una plantilla de 20 treballadors, distribuïts en tres oficines a Alella, Madrid i Sao Paulo (Brasil)

Pàgines relacionades