ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

20 startups catalanes reben un ajut de fins a 75.000€ de la Generalitat per impulsar el seu creixement en fases inicials

Es tracta de la nova línia d’ajuts Startup Capital d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa-, que contempla l’atorgament d’aquests ajuts a fons perdut i inclou un servei de mentoria per a una vintena d’startups cada any.

Startups
  • Les startups seleccionades destinaran l’ajut a finançar actuacions derivades de l’execució del seu pla de negoci inicial, com per exemple la contractació de personal, la inversió en materials i equipaments o el lloguer d’espais, entre d’altres
  • Les primeres beneficiàries són Syneidis, Beamagine, New Born Solutions, IOMED, Xenopat, Astrea Materials, Dinbeat, Methinks, Viuho, Thermal Recycling of Composites, Venturi Unnamed Technologies, Tractivus, Epinium, Baula, Faromatics, Buy Yourself, Qrem, Datavision, Surg Solutions i Earthdas

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, ha atorgat un ajut a fons perdut de fins a 75.000 euros a 20 empreses emergents catalanes amb l’objectiu d’impulsar-les en les fases inicials i fer créixer l’ecosistema d’startups a Catalunya. Es tracta de la primera edició de la nova línia d’ajuts Startup Capital d’ACCIÓ, que compta amb 1,5 milions d’euros de pressupost total i que ha rebut més de 250 sol·licituds.

Les empreses emergents seleccionades es troben en fase inicial (menys de tres anys de vida), tenen la tecnologia com a factor diferencial i es dediquen principalment al sector industrial, al digital i la salut. Aquestes startups podran destinar l’import obtingut a finançar les actuacions derivades de l’execució del seu pla de negoci inicial durant un període d’un màxim de 18 mesos. L’ajut d’Startup Capital busca donar un impuls a les empreses emergents seleccionades per accedir a les seves primeres rondes de finançament privat.

Les primeres startups beneficiàries de l’ajut són Syneidis, Beamagine, New Born Solutions, IOMED, Xenopat, Astrea Materials, Dinbeat, Methinks, Viuho, Thermal Recycling of Composites, Venturi Unnamed Technologies, Tractivus, Epinium, Baula, Faromatics, Buy Yourself, Qrem, Datavision, Surg Solutions i Earthdas.

Entre d’altres, les startups podran destinar aquest ajut a cobrir despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments, llogar espais o elaborar estratègies de comercialització i comunicació. A més, l’ajut també inclou serveis de mentoria.

Més de 1.200 startups a Catalunya

Les 20 empreses emergents que han rebut aquest ajut formen part de les més de 1.200 startups identificades pel directori Barcelona & Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ, que a nivell agregat generen prop de 12.000 llocs de treball i tenen una facturació mitjana de 1,2 milions d’euros. De fet, des d’ACCIO es treballa en tres eixos estratègics per a les empreses emergents: la seva acceleració (en el qual s’emmarquen el ajuts del programa Startup Capital), la connexió internacional amb d’altres ecosistemes avançats i la promoció de Catalunya com a hub internacional d’startups. De les startups que han rebut l’ajut, de fet, n’hi ha tres que també han estat seleccionades per participar a través de l’estand de la Generalitat a la propera edició del 4 Years From Now (4YFN) que se celebra la setmana vinent.

 

Les 20 empreses emergents que han rebut aquest ajut formen part de les més de 1.200 startups identificades pel directori Barcelona & Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ