ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

10 startups catalanes comencen un programa d’acceleració de mig any per arribar a mercat i trobar finançament

Es tracta de la setena edició del programa d’acceleració Empenta impulsat per la Generalitat a través d’ACCIÓ, ESADE i ESADECREAPOLIS que enguany comptarà amb startups de diversos sectors com la salut, el medi ambient o la indústria 4.0.

21/03/2018 05:00
Participants
  • Aquestes empreses emergents rebran formació i assessorament gratuïts per part de 40 experts en àrees com la gestió d’equips, la definició del model de negoci i l’obtenció de finançament.
  • Més de 130 startups catalanes van presentar sol·licitud per entrar al programa, el doble que l’any passat.

10 startups catalanes comencen aquest mes de març el programa Empenta -impulsat per ACCIÓ i organitzat per ESADE i ESADECREAPOLIS- que té per objectiu accelerar el creixement d’empreses emergents en fases inicials per tal que els seus productes o serveis arribin al mercat i trobin finançament. Més de 130 startups catalanes van presentar sol·licitud per accedir al programa, que enguany arriba a la setena edició.

Durant sis mesos, les startups rebran formació continuada i gratuïta de la mà de 40 mentors i experts que els ajudaran a consolidar el seu projecte. Entre d’altres, el programa ofereix acompanyament focalitzat en les àrees crítiques del procés de creació d’una empresa com ara la formació de l’equip, la definició del model de negoci i l’obtenció de finançament, a banda d’un servei de mentoratge individual amb tutors especialitzats.

El programa es dirigeix a startups amb una tecnologia diferencial i un model de negoci innovador, que comptin ja un prototip de producte finalitzat o en desenvolupament i tinguin necessitats de finançament a curt o mig termini. Aquest 2018 són Colorsensing, Paperdrop, Bluephage, Mitiga, Orchestra Scientific, Paquer Innovations, Pista Negra, Sensorial Processing Technologies Barcelona, Voice Magix i WeAR Technologies. Són empreses emergents de sectors diversos com la salut, el medi ambient, les tecnologies aplicades a l’oci i l’esport o la indústria 4.0, moltes de les quals nascudes en centres de recerca catalans.

Des de la primera edició del programa Empenta, l’any 2011, hi han participat 85 startups catalanes, prop del 80% de les quals manté la seva activitat en l’actualitat.

Impuls a les startups  catalanes

Actualment ACCIÓ té identificades més de 1.250 startups al directori Barcelona & Catalonia Startup Hub, unes empreses emergents que a nivell agregat generen prop de 12.000 llocs de treball i 1.100 milions d’euros de facturació. De fet, des d’ACCIÓ es treballa en tres eixos estratègics per a les empreses emergents: la seva acceleració (en el qual s’emmarquen el ajuts del programa Startup Capital -ajuts a fons perdut de fins a 75.000 euros per impulsar startups en les fases inicials- o el programa Empenta), la connexió internacional amb d’altres ecosistemes avançats (amb missions empresarials a esdeveniments de referència com el The Next Web d’Amsterdam o el Disrupt de San Francisco) i la promoció de Catalunya com a hub internacional d’startups. També es duen iniciatives per traslladar la innovació de les startups a tot el teixit empresarial català a través de programes com l’Innovar a través d’startups, que ofereix suport a companyies interessades en crear acceleradores d’startups.

 

Les empreses seleccionades són Colorsensing, Paperdrop, Bluephage, Mitiga, Orchestra Scientific, Paquer Innovations, Pista Negra, Sensorial Processing Technologies Barcelona, Voice Magix i WeAR Technologies