ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa tecnològica argentina Satellogic crearà 100 llocs de treball a Barcelona fins al 2020

La companyia ha triat la capital catalana per establir les oficines centrals per a tot Europa “perquè és una veritable mina de talent, amb tres de les cinc millors universitats de l’Estat espanyol i ben connectada amb altres ciutats europees”.

Satellogic
  • Satellogic es dedica a la fabricació de satèl·lits que analitzen la superfície de la terra amb algoritmes basats en intel·ligència artificial i que proporcionen informació a agricultors, empreses i institucions.
  • El projecte d’inversió de Satellogic a Catalunya ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa-.

L’empresa tecnològica argentina Satellogic crearà 100 llocs de treball a Barcelona fins el 2020 amb l’obertura a la capital catalana de les oficines centrals de la marca per a tot Europa. Es tracta de la cinquena seu internacional de la companyia, que complementa les de Buenos Aires (Argentina), San Francisco (Estats Units), Montevideo (Uruguai) i Tel Aviv (Israel).

L’obertura de les instal·lacions de Satellogic a Barcelona, ubicades al districte 22@, han comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.

Segons el Chief Data Scientist de Satellogic i responsable de la nova seu europea de Barcelona, Marco Bressan, “Barcelona és una veritable mina de talent i nosaltres necessitem aquest talent, amb tres de les cinc millors universitats de l’Estat espanyol”. Per Bressan, “la ciutat està ben connectada amb altres ciutats europees i no és complicat atreure les persones amb alt nivell de preparació: és un lloc ideal on començar a treballar per a una empresa capdavantera”.

La companyia, nascuda l’any 2011, està especialitzada en la fabricació i gestió de satèl·lits a l’espai que capturen imatges en alta resolució de la superfície de la terra. Mitjançant algoritmes basats en intel·ligència artificial, l’empresa analitza aquestes imatges en temps real per extreure’n informació útil per a agricultors, empreses o institucions. Per exemple, permeten a un agricultor monitoritzar l’evolució de fenòmens meteorològics i millorar la productivitat dels seus cultius, a una empresa energètica identificar possibles accidents o fuites en algun punt de la xarxa de subministrament i a una asseguradora comprovar l’abast de desastres naturals i identificar fraus, entre d’altres casos.

Actualment, Satellogic compta amb 8 satèl·lits en òrbita, amb la previsió de llançar-ne 4 més aquest 2018 i arribar als 200 l’any 2021. D’aquesta manera, l’empresa espera tenir la capacitat a mitjans de l’any 2020 d’actualitzar cada setmana un mapa complert de tota la superfície de la terra. Els satèl·lits pesen uns 45 kg i estan situats a una altitud de 500 kilòmetres.

L'empresa destaca: "Barcelona és una veritable mina de talent i nosaltres necessitem aquest talent, amb tres de les cinc millors universitats de l’Estat espanyol”.