ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa californiana de lloguer de vehicles elèctrics Scoot s’instal·la a Barcelona i crearà 60 llocs de treball aquest 2018

L’empresa ha triat la capital catalana per iniciar la seva expansió a Europa amb l’obertura al Poblenou de la primera seu fora dels Estats Units, fet que ha suposat la creació de 30 llocs de treball amb la previsió d’arribar als 60 treballadors aquest 2018.

Scoot
  • Amb una flota de 500 motocicletes i centenars de bicicletes elèctriques, Scoot posa en marxa avui a Barcelona el seu sistema de lloguer de vehicles elèctrics multimodal que es gestiona a través d’una única app i que properament també permetrà llogar cotxes elèctrics. És la primera ciutat després de San Francisco on oferirà aquest servei.
  • El projecte d’inversió d’Scoot a Catalunya ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa-.

L’empresa de mobilitat elèctrica Scoot, amb seu a San Francisco (Califòrnia, Estats Units), ha triat Barcelona per començar la seva expansió a Europa. La marca ha obert a la capital catalana la primera seu fora dels Estats Units, fet que ha suposat la creació de 30 llocs de treball amb la previsió d’arribar als 60 treballadors aquest 2018.

El projecte d’inversió d’Scoot a Catalunya ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.

D’aquesta manera, Barcelona es converteix en la primera ciutat a escala internacional després de San Francisco que acollirà la xarxa de lloguer de vehicles elèctrics d’aquesta companyia. En concret, Scoot posa en marxa avui aquest sistema amb una flota de 500 motocicletes i centenars bicicletes elèctriques, que l’usuari pot localitzar, reservar i desbloquejar en temps real a través d’una aplicació al mòbil. De cara els propers mesos, la marca estendrà el servei a cotxes elèctrics “amb l’objectiu de posicionar-se com a líder al transport elèctric multimodal”, segons Mar Pallas, VP Europe Market Development d’Scoot.

Segons el director general d’Scoot a l’Estat espanyol, Enrico Sargiacomo, “hem triat Barcelona pel seu alt interès en l’ecologia i la sostenibilitat del model de mobilitat urbana”. “Scoot no només permet moure’s per la ciutat d’una manera àgil i còmode, sinó que a més l’impacte en el medi ambient és un 25% menor que els vehicles de combustió. Per això col·laborem amb l’ajuntament i les principals institucions públiques de San Francisco, per planificar i implementar millores en el sistema de mobilitat urbana”, subratlla.

Els usuaris dels vehicles de lloguer d’Scoot a San Francisco han recorregut a través de la seva xarxa de lloguer de vehicles elèctrics més de 7 milions de quilòmetres a la ciutat nord-americana, fet que segons la companyia ha estalviat l’emissió de 3.500 tones de diòxid de carboni (CO2). L’empresa es va fundar als Estats Units l’any 2012.

Segons l'empresa, "Scoot no només permet moure’s per la ciutat d’una manera àgil i còmode, sinó que a més l’impacte en el medi ambient és un 25% menor que els vehicles de combustió"