ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La multinacional francesa Elis s’estableix a Barcelona amb una inversió de 22 milions d’euros i la creació de 200 llocs de treball

L’empresa ha inaugurat aquest dijous a la Zona Franca de Barcelona la seva planta de bugaderia industrial més avançada tecnològicament a nivell mundial i la més gran de l’Estat espanyol.

La nova planta d'Elis
  • El projecte d’inversió d’Elis a Catalunya ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa-.
  • Es tracta d’unes instal·lacions de 13.000 m2 amb capacitat de tractar 500 tones de roba llisa a la setmana destinada a hotels i restaurants de la capital catalana.

La multinacional francesa Elis ha inaugurat aquest dijous a la Zona Franca de Barcelona una nova planta de bugaderia industrial, un projecte que ha suposat una inversió de 22 milions d’euros i la generació de 200 llocs de treball. Aquest projecte d’inversió d’Elis a Catalunya ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ.

La nova planta, que té l’objectiu de reduir la sobrecàrrega actual, compta amb unes instal·lacions de 13.000m2 i capacitat de tractar fins a 500 tones de roba llista a la setmana destinada principalment a hotels i restaurants de Barcelona. Es tracta de les instal·lacions més grans del grup a l’Estat espanyol i les tecnològicament més avançades a nivell internacional.

En aquest sentit, per exemple, utilitza energia solar per cobrir el 20% de tota l’energia necessària per escalfar l’aigua -evitant l’emissió de 80 tones anuals de CO2- que després recicla internament. D’aquesta manera, la tecnologia que utilitza la planta permet reduir un 30% el consum d’aigua, així com un 20% l’ús de productes químics i un 30% de gas.

Durant la inauguració, el director general d'Elis a Espanya, Romain Dupuy, ha afirmat que “amb aquesta nova planta, Elis reforça la seva posició de líder en el mercat, no només a nivell de facturació, sinó també pel que fa a innovació i protecció del medi ambient, permetent-nos oferir solucions de màxima qualitat als clients”. 

De la seva banda, el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha destacat que aquesta inversió és molt rellevant perquè “és generadora de llocs de treball, molt important des d’un punt de vista tecnològic i compromesa amb el medi ambient”. Romero ha volgut subratllar “el compromís de les empreses franceses a Catalunya, on poden trobar un sector industrial molt potent, tecnologia i talent”. De fet, França és el segon país amb més empreses establertes a Catalunya. 

Amb seu a Saint-Cloud, prop de París, la multinacional fundada l’any 1883 té 33 plantes a l’Estat espanyol, tres de les quals a Catalunya (a Parets del Vallès i Castellví de Rosanes, a banda de la nova de la Zona Franca de Barcelona). A nivell internacional té presència en 28 països, 440 centres de servei i producció i 45.000 treballadors.

De la seva banda, el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha destacat que aquesta inversió “és generadora de llocs de treball, molt important des d’un punt de vista tecnològic i compromesa amb el medi ambient”