ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

10 startups catalanes comencen un programa d’acceleració de mig any per portar els seus prototips a la fase d’industrialització

És la segona edició del programa IQS Next Tech impulsat per l’IQS Tech Factory i la Generalitat a través d’ACCIÓ, que acompanyarà durant 6 mesos empreses emergents industrials durant el procés de creació de la seva primera sèrie de producció per a la indústria.

19/06/2018 12:00
Les startups participants al programa
  • 40 experts formaran les startups en àmbits com el disseny i la fabricació del producte, en tecnologies com l’IoT o la impressió 3D i en aspectes relacionats a la creació d’una empresa, la definició del model de negoci i la formació de l’equip.
  • Les startups seleccionades per participar al programa aquest 2018 són BraiBook, Citring, Colorsensing, CreatSense, DinBeat, Faromatics, RheoDX, Rithmi, SurgSolutions i TheBlueDots.

10 startups catalanes comencen aquest mes de juny un programa d’acceleració de 6 mesos amb l’objectiu de transformar els seus prototips en una primera sèrie de producció per a la indústria. Es tracta de la segona edició el programa IQS Next Tech, impulsat per ACCIÓ -l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- i organitzat per l’IQS Tech Factory, el centre d’emprenedoria de l’IQS.

Durant mig any, les startups rebran formació individualitzada per treballar cadascuna de les fases de la cadena de valor dels seus productes i arribar al procés d’industrialització, com ara el disseny i la fabricació del producte i el seu packaging, a través de tecnologies com l’IoT i la impressió 3D o d’eines de simulació. De la mà de 40 experts i d’empreses industrials consolidades, com Uriach, Lubrizol, Suez, Reig Jofre, Zobele, Ficosa o iVascular, les startups seleccionades treballaran en la conceptualització i el desenvolupament del prototip i definiran els requisits imprescindibles per portar-lo al procés de fabricació. A més, també visitaran fàbriques d’empreses industrials i rebran assessorament sobre aspectes claus per a la creació d’una empresa, des de la formació de l’equip a la definició del model de negoci, les estratègies de màrqueting o la obtenció de finançament, entre d’altres aspectes.

El programa es dirigeix a startups que comptin amb tecnologia pròpia validada amb un prototip funcional i amb un equip a dedicació completa, especialment dedicats a sectors com les tècniques industrials avançades, l’automatització, l’energia i el medi ambient, l’alimentació, els nous materials, les ciències de la vida i la química. Aquest 2018 les startups seleccionades són BraiBook, Citring, Colorsensing, CreatSense, DinBeat, Faromatics, RheoDX, Rithmi, SurgSolutions i TheBlueDots.

Un cop finalitzat el programa, les empreses emergents podran presentar l'evolució de les seves tecnologies a inversors i partners potencials per tal d’accelerar la seva industrialització. Un jurat format per actors destacats del sector industrial triarà la startup més prometedora del programa, que viatjarà a Boston per participar en el programa d'immersió Richi Social Entrepreneurs, organitzat per la Richi Childhood Cancer Foundation.

 

Impuls a les startups catalanes

Actualment ACCIÓ té identificades més de 1.250 startups al directori Barcelona & Catalonia Startup Hub, unes empreses emergents que a nivell agregat generen prop de 12.000 llocs de treball i 1.100 milions d’euros de facturació. De fet, des d’ACCIO es treballa en tres eixos estratègics per a les empreses emergents: la seva acceleració (en el qual s’emmarquen el ajuts del programa Startup Capital -ajuts a fons perdut de fins a 75.000 euros per impulsar startups en les fases inicials-), la connexió internacional amb d’altres ecosistemes avançats (amb missions empresarials a esdeveniments de referència com el The Next Web d’Amsterdam o el Disrupt de San Francisco) i la promoció de Catalunya com a hub internacional de startups. També es duen iniciatives per traslladar la innovació de les startups a tot el teixit empresarial català a través de programes com l’Innovar a través de startups, que ofereix suport a companyies interessades en crear acceleradores de startups.

Un jurat format per actors destacats del sector industrial triarà la startup més prometedora del programa, que viatjarà a Boston per participar en el programa d'immersió Richi Social Entrepreneurs