ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa Ramon Clemente Glass exportarà 400.000 flascons per a perfumeria als Estats Units aquest 2020

El fabricant d'envasos per al sector cosmètic i perfumer ha tancat les seves primeres comandes en aquest mercat a través d'acords amb distribuïdors d'arreu del país

20/09/2020 11:00
Flascons de Ramon Clemente
  • Per aquest projecte, Ramon Clemente Glass ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l'Oficina Exterior a Miami i a Washington DC.
  • Amb seu al Masnou i fundada l’any 1933, Ramon Clemente Glass compta amb 200 treballadors i produeix més de 80 milions de flascons anuals per al sector de la perfumeria i la cosmètica.

L’empresa catalana Ramon Clemente Glass, amb seu al Masnou (Maresme), exportarà 400.000 flascons de vidre per al sector de la perfumeria i la cosmètica als Estats Units aquest 2020. Es tracta de les primeres comandes del fabricant català en aquest mercat, on ha tancat acords amb diversos distribuïdors d’arreu del país tant del sector cosmètic com de l’alimentació.

Per expandir-se als Estats Units, l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l'Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Miami i de l'Oficina Exterior a Washington DC.

Segons el responsable d’exportacions de Ramon Clemente Glass, Albert Bach, “els Estats Units és un mercat gran, amb pocs fabricants de vidre i, per tant, un importador per excel·lència”. “Som una empresa amb presència internacional, però per nosaltres era un repte entrar en aquest país, que valora el disseny europeu com un producte de qualitat”, explica. D’aquesta manera, Ramon Clemente comercialitzarà als Estats Units els seus envasos estàndard i també fabricarà motlles i envasos a mida segons les necessitats de cada client. Els envasos l’empresa catalana es dirigeixen en darrer terme a productors de perfum i productes cosmètics i de bellesa.

Ramon Clemente Glass, fundada l’any 1933 i amb una facturació anual de 20 milions d’euros, compta actualment amb una plantilla d’uns 200 treballadors. L’empresa produeix més de 80 milions de flascons, un 40% dels quals exporta a mercats internacionals, majoritàriament a França, Itàlia i Alemanya. A banda de la seu central i fàbrica del Masnou, l’empresa també compta amb plantes a la Llagosta i L’Hospitalet del Llobregat.

Les exportacions catalanes als Estats Units l’any 2019 van superar els 2.600 milions d’euros (un 5,3% més respecte l’exercici anterior), mentre que 10.200 empreses catalanes hi van vendre els seus productes.