ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana Cimkey introdueix a Mèxic el seu software de seguretat de productes químics

L’empresa comercialitzarà a Mèxic un software que permet a fabricants del sector químic (detergents, fertilitzants, pintures...) introduir les dades i informació a les etiquetes dels seus productes d’acord amb una nova normativa que s’aplicarà al país llatinoamericà aquest 2018.

Sector químic
  • L’empresa de 35 treballadors ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de l’empresa- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Mèxic DF.
  • Cimkey, que ha tancat un acord amb l’empresa mexicana CESE consultores, té previst exportar el 25% de les seves vendes totals aquest 2018 gràcies a la consolidació de la seva presència a Amèrica Llatina.

L’empresa catalana Cimkey ha iniciat la comercialització del seu software de classificació i etiquetatge de productes químics a Mèxic. Es tracta d’un sistema que permet a fabricants del sector químic (detergents i productes de neteja, fertilitzants, pintures, perfums i aromes o cosmètica, entre altres) introduir les dades i informació a les etiquetes dels seus productes per adaptar-se a la nova normativa que s’aplicarà al país llatinoamericà aquest 2018.

Per introduir la seva solució en aquest país Cimkey ha tancat un acord de distribució amb CESE Consultores, una empresa mexicana especialitzada en seguretat i salut al lloc de treball. El projecte d’expansió a Mèxic ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Mèxic DF.

El software, anomenat eQgest, “permet a les empreses complir amb el sistema globalment harmonitzat de classificació i etiquetatge de productes químics que promou l’Organització de les Nacions Unides (ONU)”, explica el director de la divisió eQgest a Cimkey, José Olmo. “Mèxic ha començat a adoptar aquest sistema, que serà d’obligatori compliment a partir de l’octubre d’aquest any”, afegeix Olmo, que considera que arran d’aquest canvi en la regulació, en aquest país “existirà una demanda de solucions per complir amb aquesta obligació”. Amb la seva entrada a Mèxic, l’empresa preveu introduir el software a una cinquantena d’empreses aquest 2018, tot i que té la intenció de distribuir-hi totes les seves solucions en el futur.

El sistema desenvolupat per Cimkey facilita l’emissió de la documentació que certifica la seguretat dels productes químics (des de fitxes de dades, a la informació relativa al transport d’aquestes mercaderies o al seu etiquetatge) i es pot integrar en els sistemes de gestió habituals de les empreses. “Les empreses poden emetre a través d’eQgest tota la documentació relativa a la seva seguretat i fer-ho de manera integrada al seu sistema de gestió habitual, la qual cosa permet complir amb la normativa correctament, maximitzar l’automatització de processos i reduir el temps d’execució amb un mínim nivell d’error”, considera el responsable del sistema.

Actualment, Cimkey, fundada l’any 1994 i té una plantilla de 35 treballadors, exporta el 10% de les seves vendes (principalment a Portugal), però calcula arribar al 25% aquest 2018. “A curt i mitjà termini, el nostre objectiu és consolidar la nostra presència a Llatinoamèrica, amb l’entrada a altres països com Argentina i Brasil, amb qui ja hem tancat acords en fase inicial”, destaca Olmo.

Les vendes de Catalunya a Mèxic van sumar 1.338,4 milions d’euros l’any 2017 (un 4% més en termes interanuals), mentre que més de 4.400 empreses catalanes ja exporten en aquest mercat i 1.700 ho fan de forma regular (al llarg dels últims quatre anys).

Les vendes de Catalunya a Mèxic van sumar 1.338,4 milions d’euros l’any 2017 (un 4% més en termes interanuals)