ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana ADELTE incrementa un 20% la seva plantilla gràcies a un nou protocol d’innovació

El grup d’enginyeria i serveis aeroportuaris i portuaris va iniciar el 2014 un nou procés de gestió de la innovació, que els permetrà arribar aquest any als 80 milions d’euros de facturació.

Adelte
  • L’empresa ha rebut el suport de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea, que a Catalunya lidera la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ.
  • Fundada l’any 1963, ADELTE compta amb una plantilla superior als 900 treballadors i presència en tots els continents, on exporta des de passarel·les d’embarcament de passatgers fins a equips d’assistència a terra.

L’empresa catalana ADELTE ha augmentat un 20% la seva plantilla en tres anys com a resultat de la implementació d’un nou procés d’innovació. Aquest nou enfocament del negoci ha permès al grup obrir dues noves línies de productes, mentre que aquest any preveu arribar als 80 milions d’euros de facturació.

Per aquest projecte, ADELTE ha rebut el suport de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea, que a Catalunya lidera ACCIÓ –l’agència de la Generalitat per la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, a través de la seva participació en el programa de foment de gestió de la innovació.

El grup, que es dedica al disseny i subministrament de solucions per a aeroports i ports, buscava establir un nou protocol d’innovació integrat amb els seus processos empresarials. Segons explica el director d’innovació de l’empresa, Carles Ortiz, “ADELTE sempre ha tingut un tarannà innovador, però era necessari organitzar millor el procés que se seguia per dotar-lo d’ordre i que s’adaptés millor a les necessitats dels clients”. Coincidint amb la introducció d’aquest nou protocol d’innovació, l’empresa ha incorporat noves línies de productes en l’àmbit dels serveis aeroportuaris, com ara la refrigeració dels avions, a través de les anomenades unitats d’aire preacondicionat (PCA).

Entre d’altres, aquest nou protocol els permet establir un procés d’identificació d’oportunitats que els ajuda a analitzar en conjunt cada nou projecte d’innovació, avaluar-ne els possibles resultats i establir un sistema de criteris per determinar quines propostes s’acaben duent a terme i quines no. “Creiem que és molt important apostar per la innovació per poder respondre a les noves necessitats del mercat i a les demandes dels clients, que cada cop  demanen solucions més específiques, eficients i personalitzades”, assegura Ortiz. De fet, entre les incorporacions de la plantilla s’hi inclou, des de fa dos anys, la d’Ortiz com a responsable del comitè d’innovació de l’empresa, un equip de nova creació format per professionals de diferents departaments i perfils de l’empresa.

ADELTE Group, fundat l’any 1963 i amb una plantilla total de més de 900 treballadors, compta amb tres grans divisions de negoci: aeroports, ports i serveis. El grup està present a tots els continents, amb projectes en una seixantena de països, i exporta gairebé el total de la seva producció de solucions aeroportuàries i portuàries.

ADELTE ha pogut obrir dues noves línies de productes gràcies al nou enfocament

Serveis relacionats