ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa gironina Toni Pons comercialitza a Mèxic 20.000 parells d’espardenyes

La pime catalana ha tancat un acord amb un importador local que li ha permès obrir 4 botigues pròpies i comercialitzar els seus productes als centres comercials Palacio de Hierro i Liverpool, presents a tot el país.

16/09/2018 11:00
Botiga de Toni Pons a Mèxic
  • Per aquest projecte d’internacionalització Toni Pons ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Ciutat de Mèxic.
  • Amb seu a Girona i una cinquantena de treballadors, Toni Pons exporta el 80% del seu volum de negoci i està present en més de 50 països.

L’empresa gironina Toni Pons, dedicada al disseny i fabricació de calçat, ha comercialitzat 20.000 parells d’espardenyes a Mèxic des que va introduir-se al país a finals de l’any passat. L’empresa ha tancat un acord amb un importador local que li ha permès obrir 4 botigues pròpies, a més de comercialitzar els seus productes als centres comercials Palacio de Hierro i Liverpool, presents a tot el país amb més de 130 establiments.

Per aquest projecte d’internacionalització Toni Pons ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de  l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Mèxic DF.

Segons el gerent de l’empresa, Jordi Pons, “tancar un acord amb un importador sòlid facilita molt l’accés a centres comercials del nivell de Liverpool i Palacio del Hierro”. “Hem apostat per la nostra marca a través de botigues pròpies”, explica Pons, en referència als establiments oberts a Monterrey, Ciutat de Mèxic, Cancun i Playa del Carmen, els primers de l’empresa fora de l’Estat espanyol. “Un cop establerts, ens hem centrat en accedir als centres comercials i en l’obertura d’un lloc web específic per al mercat mexicà que ens assegura la presència a tot el país. Som optimistes per seguir creixent al mercat mexicà”, assegura Pons.

Amb més de 70 anys d’experiència i fundada a Osor (la Selva, Girona), Toni Pons està especialitzat en l’elaboració a mà d’espardenyes tradicionals. La pime catalana té la seva seu central a Girona, compta amb una cinquantena de treballadors i està present en més de 50 països. L’empresa va tancar l’any 2017 amb una facturació de 12,5 milions d’euros i exporta al voltant del 80% del seu volum de negoci.

L'empresa destaca que un cop establerta al país ha obert també un lloc web específic per al mercat mexicà.