ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Una delegació d’empreses catalanes viatja a Ghana per mantenir més de 150 reunions de negoci amb la indústria local

13 empreses catalanes d’automoció participen en una missió a Mèxic
  • La delegació catalana, que també es desplaçarà a Lagos (Nigèria) es reunirà amb empreses locals en àmbits com l’agroindústria, el packaging i la química i participarà en un dels congressos més importants de la regió
  • Ghana, el segon país que més creix de l’Àfrica subsahariana en termes econòmics, ha registrat un augment del 130% de les exportacions catalanes els últims cinc anys

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha organitzat des d’avui i fins divendres una missió de 8 empreses catalanes a Accra (Ghana) amb l’objectiu de fer prospecció de mercat i establir col·laboracions amb la indústria local. La missió està organitzada conjuntament amb AMEC i l’Association of Ghana Industries (AGI), l’organització que agrupa les empreses industrials d’aquest país africà.

El viatge empresarial posarà el focus en buscar noves oportunitats de col·laboració empresarial en els àmbits de l’agroindústria, la química, el packaging i l’energia. Així, la delegació d’empreses catalanes mantindrà més de 150 reunions organitzades per l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Accra amb possibles socis i clients locals. Les empreses catalanes participants a la missió, que també es desplaçaran dos dies a Lagos (Nigèria), són Eminpack, Herpasa, Quimivita, INVpack, Adymus, Reverté Minerals i Menshen, a banda de l’associació AMEC.

La missió, s’ha fet coincidir amb la celebració d’un dels congressos més importants de la regió en aquest àmbit, el Ghana Industrial Summit, que tindrà lloc entre dimarts i dijous a Accra i que comptarà amb la presència de més de 2.000 empreses i visitants, la majoria dels quals provenen de l’Àfrica subsahariana. En el marc d’aquest esdeveniment les empreses catalanes participaran en diverses sessions de networking amb companyies locals.

Segons Florence Hiard, directora de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Accra (Ghana) -que també ofereix cobertura al mercat de Nigèria-, “aquesta regió de l’Àfrica subsahariana demanda tecnologia, know how, enginyeria, maquinària, línies de producció i solucions de packaging per acompanyar l’expansió que està vivint i millorar els seus processos de producció: les empreses catalanes tenen una clara oportunitat per participar en aquest desenvolupament empresarial”. Amb un creixement econòmic del 8,4% el 2017 i una població de 28,3 milions d’habitants, les exportacions catalanes a Ghana no han parat de créixer els darrers anys. En els últims 5 anys les vendes de Catalunya en aquest país han augmentat més d’un 130% i han assolit aquest 2017 gairebé 60 milions d’euros.

Aquesta missió és l’última fase del programa Ghana s’industrialitza organitzat per ACCIÓ en col·laboració amb l’Association of Ghana Industries (AGI), que ha ofert durant 8 mesos acompanyament integral a un grup d’empreses catalanes per internacionalitzar-se en aquest país africà. Primer es van identificar potencials socis ghanesos per als projectes d’expansió de les empreses catalanes i després es van organitzar workshops virtuals amb una cinquantena de companyies africanes. L’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Ghana ha fet seguiment d’aquests contactes, que ara podran trobar-se personalment amb els empresaris catalans en el marc de la missió.

Squesta missió és l’última fase del programa Ghana s’industrialitza organitzat per ACCIÓ en col·laboració amb l’Association of Ghana Industries (AGI)