ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Tres startups catalanes, seleccionades per fer un ‘pitch’ davant de 1.000 inversors a Hong Kong

Triades d’entre més de 500 sol·licituds, les catalanes Airning, Sapenta i Medvisit formen part de les 100 startups de tot el món que presentaran aquest divendres els seus projectes per trobar inversors, socis i clients.

25/10/2018 11:00
Hong Kong
  • És la primera vegada que empreses catalanes participen a l’Elevator Pitch Competition organitzat per la Hong Kong Science and Technology Parks Corporation.
  • Les startups catalanes han rebut el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Hong Kong per participar en aquest esdeveniment.

Les startups catalanes Airning, Sapenta i Medvisit han estat seleccionades per fer aquest divendres un pitch d’un minut davant de 1.000 inversors a Hong Kong per trobar finançament, socis i potencials clients de tot el món. És la primera vegada que empreses catalanes participen a l’Elevator Pitch Competition (EPiC), un esdeveniment internacional organitzat per la Hong Kong Science and Technology Parks Corporation que enguany arriba a la tercera edició.

Les empreses catalanes han rebut el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Hong Kong per participar en aquest esdeveniment. De fet, les tres startups van participar aquest juliol en una missió empresarial a Hong Kong per assistir a la fira RISE, una de les més importants del sector tecnològic a l’Àsia.

Airning, Sapenta i Medvisit han estat seleccionades entre més de mig miler de startups de tot el món per participar en aquest esdeveniment, que tindrà lloc en un dels gratacels més icònics de Hong Kong, l’International Commerce Centre. Aquestes empreses emergents hauran de realitzar un pitch d’un minut davant el miler d’inversors, empresaris, incubadores i acceleradores que assistiran a la trobada. D’entre tots els participants (dedicats a àmbits com la salut, la intel·ligència artificial i la robòtica, el fintech o les smart cities), s’escollirà un guanyador que rebrà una inversió de 120.000 dòlars, a banda de l’oportunitat d’establir contactes amb inversors i potencials socis internacionals.

Segons Madrona Marcet, “és una molt bona notícia que el principal parc tecnològic de Hong Kong hagi triat tres empreses catalanes, ja que es tracta d’un aparador perfecte de les idees innovadores de tot el món i d’un dels esdeveniments tecnològics més importants d’Àsia”. Per a Marcet, “Hong Kong és un dels principals ecosistemes emprenedors i hubs de startups, no només a escala asiàtica sinó també mundial”. “Es tracta d’una porta d’entrada al mercat asiàtic i d’una gran oportunitat perquè les startups catalanes es donin a conèixer i s’expandeixin internacionalment”, destaca.

Actualment hi ha més de 1.250 startups a Catalunya identificades a través del directori Barcelona & Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ. A nivell agregat aquestes empreses generen prop de 12.000 llocs de treball i tenen una facturació de 1.100 milions d’euros.

Actualment hi ha més de 1.250 startups a Catalunya identificades a través del directori Barcelona & Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ