ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalunya presenta el seu ecosistema de startups davant d’inversors internacionals a la seu de la borsa de Londres

En el marc d’una missió organitzada per ACCIÓ, 10 startups, fons de capital risc catalans i organitzacions com la Barcelona Tech City s’han reunit aquest dimarts amb una trentena de fons de capital risc britànics i internacionals al London Stock Exchange.

30/10/2018 09:00
Delegació de startups catalanes a la borsa de Londres
  • Les empreses catalanes són FilmarketHub, Housfy, Photoslurp, Signaturit, SoccerDream, Stayforlong, Vilynx, Verse, Watchity i Zinklar.
  • A més, la delegació catalana també participa fins demà a la NOAH Conference, punt de trobada entre inversors i emprenedors que reuneix més de 1.800 executius, 700 startups i 400 fons d’inversió.

10 startups catalanes han presentat aquest dimarts l’ecosistema català de startups i han buscat inversors davant d’una trentena de fons de capital risc britànics i internacionals a la seu de la borsa de Londres, la London Stock Exchange. Es tracta d’una iniciativa organitzada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Londres, que també ha comptat amb la participació de fons de capital risc catalans i organitzacions com la Barcelona Tech City.

Les startups que han participat a l’esdeveniment són FilmarketHub, Housfy, Photoslurp, Signaturit, SoccerDream, Stayforlong, Vilynx, Verse, Watchity i Zinklar. En aquest escenari la delegació catalana també ha compartit experiències amb els participants del programa ELITE de la London Stock Exchange, una iniciativa de suport i finançament destinat a empreses petites amb alt potencial de creixement.

A més, en el marc de la missió empresarial, les startups catalanes participaran fins demà a la NOAH Conference, una de les fires tecnològiques més importants d’Europa que se celebra fins dimecres a la capital britànica. L’esdeveniment, que aquest any celebra la seva desena edició, reunirà 1.800 executius, 700 startups, 400 fons d’inversió i més de 200 conferenciants amb l’objectiu d’establir un punt de trobada internacional entre inversors i emprenedors de la indústria digital.

Segons el director de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Londres, Òscar Martí “ajuntant startups de gran nivell i representants clau del nostre ecosistema inversor i tecnològic estem presentant a gran escala el potencial que té  Catalunya pels inversors internacionals”. “Londres és i seguirà sent un punt de trobada pels inversors internacionals, i és en ciutats així on calen accions coordinades que ens posicionin a nivell global”, subratlla.

Actualment hi ha més de 1.250 startups a Catalunya identificades a través del directori Barcelona & Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ. A nivell agregat aquestes empreses generen prop de 12.000 llocs de treball i tenen una facturació de 1.100 milions d’euros.

Actualment hi ha més de 1.250 startups a Catalunya identificades a través del directori Barcelona & Catalonia Startup Hub d'ACCIÓ