ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Una delegació d’empreses catalanes del sector dels videojocs participa en una missió a Corea del Sud

En el marc d’una missió organitzada per ACCIÓ i l’ICEC, les empreses catalanes participaren a la fira G-Star i exploren les oportunitats que els ofereix el mercat sud-coreà, en què el sector dels videojocs genera 8.800 milions d’euros i concentra gairebé 900 empreses.

Els participants de la missió
  • Les empreses catalanes participants són Barspin Studios, Giantfox, Melbot, Novarama, Snowpeak Studio i The Breach.

Una delegació de sis empreses catalanes del sector dels videojocs viatja a Corea del Sud aquesta setmana per participar a la fira G-Star i buscar oportunitats d’internacionalització. Aquesta activitat forma part d’una missió empresarial organitzada per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Les empreses catalanes que hi participen són Barspin Studios, Giantfox, Melbot, Novarama, Snowpeak Studio i The Breach. Aquesta delegació comptarà amb una agenda individual i col·lectiva de reunions amb l’objectiu de conèixer les oportunitats de negoci que ofereix el mercat coreà a en l’àmbit dels videojocs. D’aquesta manera, les set empreses catalanes visitaran la capital del país, Seül, i la ciutat de Busan, on se celebra la fira, i es reuniran amb actors de l’ecosistema coreà com KOCCA (l’agència del govern coreà que promou el sector cultural i la indústria dels continguts al país), la Korea e-Sports Association (l’organisme que gestiona el sector dels esports electrònics) o les empreses Kakao Games, Pinkfong o Smilegate.

Corea és precisament un dels mercats amb més potencial en l’àmbit dels videojocs i ocupa el quart lloc del rànquing mundial que analitza el pes d’aquest sector en la seva industria, només superada per la Xina, els Estats Units i el Japó. Es calcula que aquest negoci genera uns 8.800 milions d'euros i que concentra gairebé 900 empreses i 81.000 treballadors. Es tracta del líder mundial en el sector de les TIC i d’un mercat que ofereix oportunitats per a l’empresa catalana en àmbits com el programari incrustat, la telefonia mòbil 5G, els jocs de mòbil, la seguretat a Internet i la realitat virtual. De fet, les exportacions catalanes a Corea van augmentar un 6,2% al 2017 en comparació amb l’any anterior i sumen 362,8 milions d’euros, mentre que prop de 2.000 empreses catalanes ja exporten a aquest mercat.

Per la seva banda, a Catalunya es concentren 130 empreses del sector dels videojocs que sumen 2.441 treballadors i una facturació de 319 milions d’euros, segons dades de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC). A banda, segons el Barcelona & Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ, actualment hi ha a Catalunya més de 76 startups dedicades a aquest sector.

Les exportacions catalanes a Corea van augmentar un 6,2% al 2017