ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana Venair s’estableix a l’Àfrica amb l’obertura d’una filial a Johannesburg

Des d’aquesta oficina l’empresa comercialitza al continent tubs de silicona per al transport de productes alimentaris i farmacèutics durant els processos de producció a les fàbriques.

Tubs de silicona
  • Per aquest projecte d’internacionalització Venair ha comptat amb el suport ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Johannesburg.
  • Venair, que té una facturació de 30 milions d’euros, preveu arribar al mig milió d’euros en vendes al 2020 des de la seva filial sud-africana.

L’empresa catalana Venair, dedicada a la producció de tubs industrials de silicona, s’ha establert a Sud-àfrica amb l’obertura de la seva primera filial al continent africà. Per aquest projecte d’internacionalització l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Johannesburg. De fet, les oficines de Venair estan ubicades a les instal·lacions d’ACCIÓ a la ciutat sud-africana.

Aquests tubs s’elaboren principalment amb silicona (tot i que també poden ser d’altres materials com el neoprè o la fibra de vidre) i es poden personalitzar segons els requisits de cada sector. S’empren durant processos de producció per transportar diferents productes entre màquines i permeten adaptar-ne la temperatura. Al mateix temps, aquest sistema evita que els diferents productes i substàncies transportats entrin en contacte amb altres, garantint els requisits de seguretat que marca la legislació de cada indústria.

L’empresa catalana, amb seu a Terrassa, ja ha comercialitzat les primeres comandes de tubs flexibles de silicona per als sectors alimentari i farmacèutic des de la seva filial sud-africana i preveu arribar al mig milió d’euros en vendes l’any 2020 des de la seva filial de Johannesburg.

Fins ara no teníem presència física a l’Àfrica i només havíem treballat en aquest mercat a través de distribuïdors, però la nostra intenció és controlar tot el mercat del sud d’Àfrica des de l’oficina de Johannesburg”, explica Carles Duarte, Business Analyst a Venair. “Treballem tant per multinacionals que tenen presència al país, amb les quals ja hem tingut relació en altres països, com amb clients locals”, explica. L’empresa espera consolidar el rol d’aquesta primera oficina a l’Àfrica l’any vinent i preveu obrir-ne d’altres en els propers anys per cobrir-hi més països.

Venair treballa també per a altres sectors com el cosmètic, el biotecnològic, el químic o l’aeronàutic, entre d’altres. L’empresa exporta el 90% de les seves vendes i té presència física a 18 països, tot i que té negocis en més de 50 mercats d’arreu del món. Fundada l’any 1986, té una facturació de 30 milions d’euros i una plantilla de 350 treballadors.