ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Catalunya i l’Estat brasiler de Ceará promouen la col·laboració entre ambdós territoris

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el Governador de l’Estat de Ceará, Camilo Sobreira de Santana, han signat aquest dimarts una declaració d’intencions en el marc de l’Smart City Expo World Congress que se celebra a Barcelona

13/11/2018 06:00
La signatura de l'acord
  • L’objectiu d’aquesta col·laboració és la promoció de les relacions comercials, les inversions bilaterals i l’intercanvi de coneixement, de bones pràctiques i d’innovació tecnològica
  • Les exportacions catalanes a Brasil van augmentar un 14,4% al 2017 en comparació amb l’any anterior i van sumar 617 milions d’euros, mentre que més de 2.000 empreses catalanes exporten a aquest mercat

La Generalitat de Catalunya –a través del Departament d’Empresa i Coneixement- i el Govern de l’Estat de Ceará (situat al nord-est del Brasil i amb més de 9 milions d’habitants) han signat una declaració d’intencions per reforçar la col·laboració entre els sectors empresarials d’ambdós territoris i fomentar el seu desenvolupament econòmic i social.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el Governador de l’Estat de Ceará, Camilo Sobreira de Santana, han signat aquest dimarts el document en el marc de l’Smart City Expo World Congress,  la principal trobada internacional del sector de les smart cities, que se celebra aquesta setmana a Barcelona i preveu atraure més de 20.000 visitants.

Amb aquesta declaració Catalunya i Ceará busquen impulsar la promoció de les relacions comercials, les inversions bilaterals i l’intercanvi de coneixement, de bones pràctiques i d’innovació tecnològica en els principals sectors econòmics. En aquest context, se signarà un acord de col·laboració en què s’estableixin les bases de la cooperació entre aquestes regions.

Les exportacions catalanes a Brasil van augmentar un 14,4% al 2017 en comparació amb l’any anterior i van sumar 617 milions d’euros. A banda, més de 2.000 empreses catalanes exporten al mercat brasiler. Precisament, Brasil és un mercat amb potencial de negoci en l’àmbit de la gestió intel·ligent de les ciutats per a les empreses catalanes. Les grans ciutats brasileres ofereixen oportunitats per a solucions smart, amb l’objectiu de millorar els serveis al ciutadà i d’optimitzar els recursos per fomentar una utilització més eficient de la infraestructura urbana. En concret, àmbits com la gestió de l’enllumenat públic, el tractament de residus o la mobilitat urbana ofereixen oportunitats de negoci.

Segons el Govern de l’Estat de Ceará, “la regió està promovent un nou model de desenvolupament basat en l’economia del coneixement a través de la implantació dels anomenats Districtes d’Innovació. De fet, el 22@ de Barcelona ha estat un dels models d’inspiració i referència per a la regió brasilera.”

Les exportacions catalanes a Brasil van augmentar un 14,4% al 2017 i van sumar 617 milions d’euros