ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

11 clústers del nord d’Àfrica i el Pròxim Orient viatgen a Barcelona per formar-se i conèixer casos d’èxit catalans

En el marc del Cluster Booster Track, un dels pilars de la iniciativa THE NEXT SOCIETY, cofinançada per la Comissió Europea, comencen a Catalunya unes jornades de capacitació que se celebraran per tot Europa.

22/11/2018 09:00
The Next Society
  • En aquesta primera setmana, organitzada per ACCIÓ, es combinarà la formació teòrica en àmbits com l’estratègia i la comunicació amb visites als clústers FEMAC, Catalan Water Partnership i Solartys.
  • Durant els propers mesos aquests clústers també participaran en jornades de formació a Piemont (Itàlia), Valònia (Bèlgica) i Provença-Alps-Costa Blava (França).

11 clústers del nord d’Àfrica i el Pròxim Orient participen aquesta setmana en unes jornades de capacitació, organitzades per ACCIÓ – l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, juntament amb France Clusters, en el marc del Cluster Booster Track, un dels pilars de la iniciativa THE NEXT SOCIETY, cofinançada per la Comissió Europea. 

Els clústers catalans que participaran en aquestes jornades són el Clúster de l’energia solar (Solartys), el Light Technologies Cluster (SecPho), el Catalan Water Partnership (CWP), la FEMAC, el Catalonia Gourmet i el Beauty Cluster Barcelona. Per la seva banda, els clústers del nord d’Àfrica i el Pròxim Orient convidats a les sessions són: The Bizerte Competitiveness Pole, North-West Olive Oil Cluster, Dattes & Palm Cluster, Primeurs du Sud, House of Furniture, The Leather and Shoe Cluster, The Stone & Marble Cluster, Tourism and Creative Arts Cluster Jerusalem, MENARA, CE3M i Oasis500.

Durant aquesta setmana els 11 clústers convidats assistiran a sessions formatives que tractaran sobre àmbits com l’estratègia i la comunicació. Paral·lelament a aquestes sessions, s’han organitzat visites a clústers catalans com el Catalan Water Partnership (CWP), Solartys o FEMAC i una trobada de networking amb la trentena de clústers catalans a l’Espai Catalonia Clústers, un espai de coworking de 400m2 impulsat per ACCIÓ l’any 2016. Les jornades que s’han organitzat aquesta setmana a Barcelona són les primeres que se celebren dins la iniciativa THE NEXT SOCIETY, que durant els propers mesos també s’organitzaran a Piemont (Itàlia), Valònia (Bèlgica) i Provença-Alps-Costa Blava (França).

THE NEXT SOCIETY és una iniciativa liderada per la xarxa ANIMA Investment Network que té com a objectiu incrementar la cooperació entre clústers europeus i del nord d’Àfrica i Pròxim Orient.

A Catalunya, la política de clústers va començar fa 25 anys. El programa Catalonia Clústers impulsat per la Generalitat a través d’ACCIÓ té com a objectiu la millora de la competitivitat de l’economia catalana mitjançant la promoció de clústers entesos com agrupacions d’empreses i entitats relacionades d’un mateix sector o negoci per compartir recursos, generar sinèrgies i projectar-se internacionalment. Actualment, 28 clústers estan acreditats per aquest programa, agrupant 2.200 empreses amb una facturació de 74.000 milions d’euros i 309.000 treballadors.

Actualment, el programa Catalonia Clústers acredita 28 clústers, agrupant 2.200 empreses amb una facturació de 74.000 milions d’euros i 309.000 treballadors.

Serveis relacionats