ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana Ballarà introdueix 15.000 quilos de pastissos a Panamà

La pime berguedana, especialitzada en rebosteria artesanal, ha començat a comercialitzar els seus productes al país centreamericà a través de supermercats, restaurants i botigues especialitzades d’arreu del país.

10/02/2019 11:00
Ballarà
  • Per aquest projecte d’internacionalització Ballarà ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’oficina de Panamà.
  • L’empresa, que celebra enguany el seu centenari i està dirigida per la quarta generació familiar, està present en una quinzena de països i exporta el 20% de les seves vendes.

L’empresa catalana Ballarà, especialitzada en rebosteria artesanal, ha començat a exportar a Panamà i ja ha comercialitzat 15.000 quilos dels seus productes en supermercats, restaurants, botigues especialitzades en rebosteria i forns. Per aquest projecte d’internacionalització, Ballarà ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Panamà.

Per entrar comercialment al país, la pime de Puig-Reig (Berguedà) ha tancat un acord amb un distribuïdor local a partir de la seva participació en una missió empresarial a Panamà i Cuba organitzada per ACCIÓ al 2016. Actualment, l'empresa també treballa en altres països d’Amèrica Central i als Estats Units.

Segons el product manager de l’empresa, Joan Ricart, “la clau per poder vendre fora és tenir un producte de màxima qualitat, ben adaptat i adequat al transport internacional”. “Treballem amb contenidors de producte que, en alguns casos, poden trigar fins a 20-30 dies en arribar, de manera que assegurar en tot moment la qualitat és un repte important”, explica. “Per això, estudiem cada cas perquè treballem amb productes relativament delicats i prenem una sèrie de mesures com sistemes de control tèrmic, per exemple”. Aquestes fórmules els permeten “vendre a tots els mercats, tant a nivell local com nacional, europeu o fins i tot, com a en aquest cas, a Amèrica”, destaca.

Ballarà, que enguany celebra el seu centenari, està dirigida per la quarta generació familiar i té una quinzena de treballadors. Actualment la pime factura al voltant de 2,5 milions d’euros, exporta el 20% de les seves vendes i està present en 16 països.

Les exportacions catalanes a Panamà van augmentar un 35,2% al 2017 en comparació amb l’any anterior i van sumar 101 milions d’euros, mentre que prop de 1.150 empreses catalanes venen els seus productes al país centreamericà. Precisament amb l’objectiu d’impulsar les relacions comercials entre ambdós territoris, ACCIÓ va obrir-hi l’any 2015 l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Panamà.

Les exportacions catalanes a Panamà van augmentar un 35,2% al 2017 i van sumar 101 milions d’euros