ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Comença un programa d’acceleració de 10 startups catalanes per arribar a mercat i trobar finançament

El programa Empenta, impulsat per ACCIÓ, ESADE i ESADECREAPOLIS, compta enguany amb startups de sectors com les biociències, l’electroquímica, el retail, els esports o l’audiovisual.

19/02/2019 11:00
Programa Empenta
  • Fins al mes d’octubre, les 10 startups seleccionades rebran formació i assessorament gratuït de més de quaranta experts en àrees com la formació de l’equip, la definició del model de negoci o l’obtenció de finançament.
  • El programa, que aquest 2019 arriba a la seva vuitena edició amb més de 130 sol·licituds per accedir-hi, ha accelerat 95 startups catalanes des del 2011.

10 startups catalanes comencen aquest febrer un programa d’acceleració de nou mesos per impulsar el seu creixement, arribar a mercat i trobar finançament. Es tracta del programa Empenta impulsat per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- i organitzat per ESADE i ESADECREAPOLIS. Enguany se celebra la 8a edició del programa, que ha registrat més de 130 sol·licituds d’empreses tecnològiques en fase inicial interessades en accedir-hi.

Des d’aquest mes de febrer i fins a l’octubre, més de quaranta mentors i experts donaran suport gratuït a les startups per ajudar-les a arribar al mercat i a aconseguir finançament. Entre d’altres, el programa ofereix acompanyament focalitzat en les àrees crítiques del procés de creació d’una empresa com ara la formació de l’equip, la definició del model de negoci i l’obtenció de finançament, a més de la possibilitat de comptar amb una oficina si ho requereixen. Com a novetat, aquesta edició comptarà amb la col·laboració dels estudiants del màster de finances d’ESADE Busines School, que ajudaran els emprenedors a perfeccionar el seu model financer i de negoci.

Les startups seleccionades aquest 2018 són 3s’TECH, Biogellics, Buy Yourself, Dynamo Video, Rational Pixels, IP Buoys, Power Innotech, SleepWise, SoccerDream i Urban Enjoy. Aquestes empreses es dediquen a sectors com ara les biociències, l’electroquímica, el retail, els esports o l’audiovisual. Des de la primera edició del programa Empenta, l’any 2011, hi han participat 95 startups catalanes, el 86% de les quals continua la seva activitat.

Més de 1.300 startups a Catalunya

Les 10 empreses emergents que participen en aquest programa formen part de les més de 1.300 startups identificades pel directori Barcelona & Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ, que a nivell agregat generen prop de 14.000 llocs de treball. De fet, des d’ACCIO es treballa en tres eixos estratègics per a les empreses emergents: la seva acceleració (en el qual s’emmarquen el ajuts del programa Startup Capital), la connexió internacional amb d’altres ecosistemes avançats i la promoció de Catalunya com a hub internacional de startups.

Enguany se celebra la 8a edició del programa, que ha registrat més de 130 sol·licituds d’empreses tecnològiques en fase inicial interessades en accedir-hi