ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Una delegació catalana viatja als Països Baixos per participar en una missió de la Xarxa dels Quatre Motors per a Europa

Els Quatre Motors d'Europa
  • Els Quatre Motors per a Europa és una xarxa nascuda el 1988 i formada per Catalunya, Baden-Württemberg, la Llombardia i Auvergne-Rhône-Alpes.

Una delegació empresarial i institucional catalana viatja aquesta setmana als Països Baixos per participar en una missió organitzada a través de la Xarxa dels Quatre Motors per a Europa, de la qual Catalunya és membre. La missió, encapçalada pel conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha acompanyat set empreses dels sectors de la mobilitat sostenible i les ciències de la vida amb l’objectiu d’impulsar i enfortir la col·laboració entre els membres de la Xarxa i els Països Baixos, que aquest any han estat escollits com a destinació per al viatge empresarial.

La missió s’ha inaugurat aquest dilluns amb la celebració d’una taula rodona sobre els reptes de l’ecosistema innovador en què hi ha participat representants de cada regió. Entre d’altres, el debat s’ha centrat en aspectes com el rol de les startups, la digitalització i els clústers en els sistemes d’innovació; el paper dels sectors de la mobilitat sostenible i les ciències de la vida; l’aplicació de la innovació en l’àmbit del canvi climàtic, o la promoció de la col·laboració interregional.

Per la seva banda, les empreses participants compten aquesta setmana amb una agenda de reunions B2B i visites a seus d’empreses i centres de recerca dels Països Baixos, com ara Philips, Demcon, la Universitat d’Eindhoven, el campus d’Automoció de Helmond o la Rotterdam Science Tower.

La Xarxa dels Quatre Motors per Europa va néixer l’any 1988 amb l’objectiu que els seus membres contribueixin activament al foment de la cooperació interregional i al procés d’integració europea. Cada any, la regió que ostenta la presidència de la Xarxa –que enguany recau en Baden-Württemberg- lidera la organització d’una missió per enfortir la relació amb un país tercer. A banda de Catalunya i Baden-Württemberg, les altres dues regions que conformen la Xarxa són la Llombardia i Auvergne-Rhône-Alpes, a banda de les regions associades Gal·les, Flandes i Quebec.

La Xarxa dels Quatre Motors per Europa va néixer l’any 1988 amb l’objectiu que els seus membres contribueixin activament al foment de la cooperació interregional