ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa lleidatana Sustainable Agro Solutions exporta 16 tones de productes de nutrició vegetal a Miami

L’empresa d’Almacelles (Segrià) ha signat un acord amb un distribuïdor local per comercialitzar adobs i estimulants vegetals a través de botigues especialitzades i productors agrícoles.

La seu de SAS
  • Per aquest projecte d’expansió internacional l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’oficina a Miami.
  • Sustainable Agro Solutions exporta el 80% dels seus productes i està present en una vuitantena de països arreu del món.

L’empresa catalana Sustainable Agro Solutions, especialitzada en productes per a l’agricultura, ha començat a exportar a Miami (Florida, Estats Units) amb la comercialització de 16 tones de productes per a la nutrició vegetal. Per aquest projecte d’expansió internacional l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Miami.

Per començar a exportar a Florida, l’empresa lleidatana ha tancat un acord amb un distribuïdor local a partir de la seva participació en una missió empresarial organitzada per ACCIÓ l’any 2017. A través d’aquest soci, Sustainable Agro Solutions comercialitza els seus productes (adobs, estimulants i condicionadors de sòl entre d’altres) en botigues especialitzades o a productors agrícoles del sud de Miami.

L’empresa lleidatana, que també opera a Califòrnia, preveu incrementar la seva presència a Miami i triplicar les vendes a la regió durant el 2019. D’acord amb el responsable d’exportacions de l’empresa per al mercat americà, Rafael Martínez, per a Sustainable Agro Solutions “els Estats Units són un mercat amb molt potencial, especialment a Florida i Califòrnia, on estem presents on hi ha molta activitat agrícola durant tot l’any, a diferència d’altres zones del nord del país on hi ha més estacionalitat”.

L’empresa va començar a exportar al continent americà fa dues dècades a través de països com Mèxic o Equador, que considerava “mercats més propers” i on es valorava “molt favorablement el producte europeu”. “Fa uns anys creiem que els Estats Units era un mercat més complex per la seva regulació i caràcter protector del propi producte, però des que hem començat a treballar-hi hem vist que no és així i que ens ofereix molt potencial”, assegura Martínez. 

Present en una vuitantena de països d’arreu del món, Sustainable Agro Solutions exporta el 80% dels seus productes principalment a Amèrica i Europa, però també ha començat a enfocar-se al mercat asiàtic i a l’africà. Amb seu a Almacelles (Lleida), actualment la seva plantilla global arriba al centenar de treballadors.

Per començar a exportar a Florida, l’empresa lleidatana ha tancat un acord amb un distribuïdor local a partir de la seva participació en una missió empresarial organitzada per ACCIÓ