ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La consellera Chacón viatja a Alemanya amb una delegació empresarial per participar a la fira més important del món d’indústria 4.0

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ, ha habilitat un pavelló que acollirà 12 empreses catalanes a la Hannover Messe, un esdeveniment que comptarà amb més de 220.000 visitants i 6.500 expositors de tot el món.

La delegació institucional a la Hannover Messe
  • Després de reunir-se amb les empreses catalanes, Chacón ha assegurat des de l’estand de Catalunya que “és la primera vegada que Catalunya participa amb un pavelló a la Hannover Messe, on ja hi ha més empreses catalanes que altres països referents en el camp de la innovació com Irlanda, Finlàndia o Dinamarca”.
  • En el marc de la fira, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, mantindrà reunions de treball amb multinacionals industrials com ABB o Schaeffler.
  • Aquesta actuació s’emmarca dins de l’estratègia que marca el Pacte Nacional per la Indústria.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, encapçala una missió empresarial a Alemanya per internacionalitzar el sector industrial català i accelerar la transformació tecnològica cap a la indústria del futur. La delegació participa des d’avui a la fira Hannover Messe, l’esdeveniment més important del món en l’àmbit de la indústria 4.0 (amb més de 220.000 visitants i 6.500 expositors de tot el món) al mateix temps que mantindrà reunions de treball amb multinacionals líders d’aquest sector. Aquesta iniciativa s’engloba dins les activitats contemplades per l’eix estratègic d’indústria 4.0 del Pacte Nacional per la Indústria. També participen al viatge empresarial la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero.

La missió, organitzada per l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Berlín, compta amb la participació d’una dotzena de startups, pimes, companyies i centres tecnològics catalans. Es tracta FEMA, Irontech Solutions, ISEE, MISATI, Wideum Solutions, Promaut, Sigma Industrial Precision, Steema Software, Tai Smart Factory, Tracktio, Eurecat i Leitat. Aquestes empreses estan ubicades fins divendres al pavelló de Catalunya a la Hannover Messe, habilitat per ACCIÓ, per presentar els seus productes i solucions als principals actors del sector, conèixer socis i nous clients, guanyar visibilitat i obrir nous mercats internacionals.

Després de reunir-se amb les empreses al pavelló de Catalunya, la consellera Chacón ha assegurat que “la transformació de la indústria catalana és una prioritat pel país, un repte majúscul que marcarà com serà la Catalunya de les properes dècades”. El Govern serà al costat de l’empresa per acompanyar-la en aquesta nova revolució industrial i per això impulsem la seva presència a l’esdeveniment de referència internacional d’aquest sector, la Hannover Messe, que és on va néixer el concepte d’indústria 4.0”, ha destacat.

En aquest sentit, Chacón ha subratllat que “és la primera vegada que Catalunya participa amb un pavelló en aquest esdeveniment, on ja hi ha més empreses catalanes que altres països referents en el camp de la innovació com Irlanda, Finlàndia o Dinamarca”. “Som una de les regions més industrials d’Europa, tenim un sector TIC molt potent i sobretot, molt talent: estem preparats per fer front a la quarta revolució industrial”, ha sentenciat.


Presència catalana al bressol de la indústria 4.0

Les empreses catalanes que participen en aquesta missió són proveïdores de solucions tecnològiques perquè companyies industrials les incorporen a les seves línies de producció. Es dediquen a àmbits com l’Internet de les Coses (IoT), el cloud, la realitat virtual, el manteniment productiu, la sensòria o la robòtica col·laborativa, tecnologies que fan possible la transformació cap a un model de fàbrica intel·ligent per guanyar en rapidesa, sostenibilitat i flexibilitat.

A banda d’exposar els seus productes i solucions al sector, les empreses catalanes de la delegació mantindran més de 150 reunions preagendades per ACCIÓ –en col·laboració amb la xarxa Enterprise Europe Network de la Comissió Europea, de la qual ACCIÓ en forma part- amb companyies industrials i tecnològiques que assisteixen aquesta setmana a l’esdeveniment. A més, participaran en una jornada per presentar les seves tecnologies a empreses alemanyes membres de l’entitat BME (Association for Supply Chain Management, Procurement and Logistics), que agrupa gairebé 10.000 pimes i companyies alemanyes que de manera agregada compten amb un volum de compra equivalent a la meitat del PIB del país.


Catalunya i la indústria 4.0

La participació de la delegació institucional catalana en aquest esdeveniment també té per objectiu reforçar el posicionament de Catalunya com un dels territoris del sud d’Europa amb més actius en l’àmbit de la indústria 4.0, amb una sòlida base industrial (que representa més del 21% del PIB de l’economia catalana) i un sector TIC en creixement, amb més de 15.700 empreses.

En aquest sentit, en el marc de la participació a la fira Hannover Messe, la consellera Chacón mantindrà una reunió de treball amb l’empresa suïssa ABB, líder a escala internacional en l’àmbit de les tecnologies elèctriques i d’automatització, que compta amb un centre de referència mundial en aplicacions avançades de robòtica i desenvolupament de solucions per a la digitalització industrial a Sant Quirze del Vallès.

Igualment, Chacón es reunirà amb directius de l’empresa alemanya Schaeffler, que  compta amb seu a Barcelona. Dedicada a la producció de components i solucions per a la indústria i el sector de l’automoció, amb prop de 92.500 treballadors a escala internacional és una de les empreses familiars més grans del món.

Catalunya és un dels territoris més actius en l’àmbit de la indústria 4.0, amb una sòlida base industrial i un sector TIC amb més de 15.700 empreses