ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Finalitza la primera edició del projecte d’acceleració ScaleCat per a pimes i startups per internacionalitzar-se i trobar finançament

Es tracta d’una prova pilot d’ACCIÓ en el marc de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea

23/04/2019 01:15
ScaleCat
  • A la iniciativa han participat startups com Watchity, Boot&Work, AEInnova i BroomX.

El projecte ScaleCat d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat– en el marc de la xarxa Enterprise Europe Network (EEN) que s’engloba en el programa europeu COSME ha tancat la seva primera edició. La iniciativa ha tingut per objectiu accelerar durant 18 mesos el creixement de cinc empreses dins del mercat únic europeu.

Entre les startups participants es troben Watchity, Boot&Work, AEInnova i BroomX, que han comptat amb serveis de mentoring i coaching individualitzat, capacitació i assessorament en fiscalitat i contractació internacional i suport en la recerca de finançament. A més han participat en reunions de networking amb socis potencials per internacionalitzar-se als mercats d’Europa que més s’ajusten als seus projectes empresarials. De fet, les startups han treballat conjuntament amb les oficines d’ACCIÓ per buscar acords comercials internacionals i impulsar els seus processos d’expansió.

L’EEN és una xarxa de la Comissió Europea de suport a l’empresa, que a Catalunya lidera ACCIÓ en consorci amb la Cambra de Barcelona i el Consell General de Cambres de Catalunya. Durant el període 2017-2018 la xarxa ha ofert el seu suport a més de 2.400 pimes per innovar i internacionalitzar-se.

Les empreses seleccionades han participat en reunions de networking amb socis potencials per internacionalitzar-se als mercats d’Europa que més s’ajusten als seus projectes empresarials