ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Una desena d’empreses catalanes busquen startups de tot el món a la VivaTechnology de París per impulsar projectes d’innovació oberta

ACCIÓ ha organitzat una missió a París des d’aquest dimecres i fins divendres en el marc d’un dels congressos més importants d’Europa en l’àmbit de la innovació, que reuneix cada any més de 100.000 assistents i 9.000 startups d’arreu del món

16/05/2019 12:15
VivaTechnology
  • Les empreses catalanes que hi participen són Cuatrecasas, Mediapro, Forcadell-Innomads, CELSA Group, F. Iniciativas, Girbau, Monolitic, Família Torres i Biosystems.
  • Durant la missió, a banda de participar en aquest esdeveniment, la delegació catalana es reunirà amb acceleradores, centres d’innovació de multinacionals, incubadores i startups de la capital francesa.

Una delegació de 9 empreses catalanes ha viatjat aquesta setmana a París per participar al congrés d’emprenedoria VivaTechnology, un dels esdeveniments més importants d’Europa en l’àmbit de la innovació. Les companyies assistiran al congrés en el marc d’una missió organitzada per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Indústria i Coneixement de la Generalitat– amb l’objectiu de conèixer noves startups per impulsar els seus processos d’innovació oberta.

VivaTechnology, que cada any reuneix més de 100.000 persones, aplegarà 1.900 inversors i 9.000 startups d’arreu del món. Es tracta d’un esdeveniment amb una forta presència internacional amb més d’un 60% dels assistents que prové de 125 països diferents i la participació de grans corporacions com Volkswagen, ABB, Huawei, Amazon, Google o Bosch, entre d’altres.

Enguany, les empreses catalanes que participen al congrés són Cuatrecasas, Mediapro, Forcadell-Innomads, CELSA Group, F. Iniciativas, Girbau a través de Girbau Lab, Monolitic, Família Torres i Biosystems. A partir de les conferències, els pitch i les activitats de la fira, la delegació catalana buscarà startups per innovar conjuntament.

Durant la missió, que tindrà lloc fins divendres, ACCIÓ ha organitzat una agenda de visites i reunions per conèixer acceleradores corporatives, centres d’innovació de multinacionals, incubadores i startups de París, com Station F, el campus de startups més gran d’Europa (un espai de 34.000m2 i més de 1.000 startups). A més, les empreses assistiran a un seminari sobre l’ecosistema d’innovació de la capital francesa i realitzaran activitats grupals i reunions individualitzades per tal de crear vincles de col·laboració.

La missió s’emmarca dins del programa ‘Innovar a través de startups’ d’ACCIÓ, que impulsa la col·laboració entre grans empreses i empreses emergents. Inclou diferents tipus d’actuacions com sessions de sensibilització i formació, ajuts per al disseny i implementació d’estratègies de col·laboració, i suport en la identificació de startups, entre d’altres.

Es tracta d’un esdeveniment amb una forta presència internacional amb més d’un 60% dels assistents que prové de 125 països diferents