ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana Geprom reforça el seu negoci a Mèxic amb l’obertura d’una filial dedicada a la indústria 4.0 per a l’automòbil

Geprom
  • Per aquest projecte d’expansió, Geprom ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’oficina de Mèxic, que al 2018 va organitzar una missió comercial per a empreses catalanes en aquest país.
  • Geprom, amb una trentena de treballadors, va començar a exportar a Mèxic l’any 2018, on ja treballa per al Grup Volkswagen.

L’empresa catalana Geprom, especialitzada en el desenvolupament de software per automatitzar i digitalitzar la indústria, ha obert una filial a Mèxic aquest 2019 per consolidar la seva presència comercial al país, on va començar a exportar fa un any. Des d’aquesta nova seu, situada a Ciutat de Mèxic, l’empresa treballa principalment per a la indústria de l’automòbil i ja ha iniciat projectes amb alguns dels principals fabricants mundials del sector que tenen presència al país. De fet, Geprom ja valora en un milió d’euros el seu volum de negoci al país llatinoamericà.

Per aquest projecte d’internacionalització, l’empresa catalana ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Mèxic. En concret, Geprom va participar en una missió empresarial organitzada per ACCIÓ que va acompanyar 13 empreses catalanes del sector de l’automoció a Mèxic amb l’objectiu de conèixer el mercat i buscar nous socis i clients a principis del 2018.

Des de la seva nova filial a Mèxic, Geprom posa a disposició dels fabricants d’automòbils el seu software d’adquisició de dades i monitorització per controlar en temps real totes les etapes del procés de producció, identificar possibles errades i realitzar el seguiment de la producció. Amb aquesta eina, segons David Vásquez Blondell, responsable de desenvolupament de negocis a Geprom, “s’obté informació constant sobre el procés de producció, optimitzant-lo i reduint els temps de reacció en cas d’aturades del sistema, per exemple”. “El nostre software integra diferents tecnologies com l’IoT, el big data o la realitat virtual, a més d’adaptar-se a altres sistemes que ja utilitzin els nostres clients, de manera que l’usuari final pugui concentrar tota la informació en una única solució”, subratlla.

L’empresa catalana ja treballa per a les plantes que té al país el Grup Volkswagen. “Mèxic és el nostre principal focus perquè el sector de l’automoció hi juga un paper molt importat, gràcies a la presència dels principals fabricants mundials i al fet de tenir com a primers clients els Estats Units i Canadà”, assegura Vásquez. A banda, “és un país molt gran i poblat amb una elevada demanada de solucions de qualitat” també per a altres indústries.

Amb seu central a Castelldefels (Baix Llobregat) i fundada al 2017, Geprom compta amb una trentena de treballadors i, a banda de la indústria de l’automòbil, ofereix solucions per a altres sectors com l’alimentari, el farmacèutic o el de les smart cities. Geprom també exporta a altres països com Portugal.

Geprom també ofereix solucions per a altres sectors com l’alimentari, el farmacèutic o el de les smart cities