ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La consellera Chacón viatja a Alemanya per reunir-se amb empreses i agents econòmics del país

En el marc del viatge institucional, que s’allargarà fins divendres, la consellera d’Empresa i Coneixement mantindrà reunions de treball amb empreses alemanyes com BASF i PTV Group i visitarà les instal·lacions de Siemens, una de les fàbriques de la multinacional alemanya a Europa més avançades en l’àmbit de la indústria 4.0.

04/07/2019 10:30
La missió institucional a Alemanya
  • Chacón, acompanyada pel conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i el director de l’oficina d’ACCIÓ a Alemanya, Martí Adroher, viatjarà als estats de Baviera, Baden-Wurtemberg, Rheinland-Pfalz i Nordrhein-Westfalen.
  • Alemanya -el segon soci comercial de Catalunya- lidera amb 1.129 empreses el nombre de multinacionals estrangeres establertes a Catalunya.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, viatja a Alemanya per reunir-se amb agents econòmics i multinacionals del país amb l’objectiu d’impulsar les relacions comercials amb Catalunya. Chacón, acompanyada pel conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i el director de l’oficina d’ACCIÓ a Alemanya, Martí Adroher, viatja als estats de Baviera, Baden-Wurtemberg, Rheinland-Pfalz i Nordrhein-Westfalen.

En el marc de la missió, que comença aquest dimecres i s’allargarà fins divendres, Chacón mantindrà reunions de treball amb els principals agents econòmics i multinacionals d’aquestes regions. Així, la consellera d’Empresa i Coneixement visitarà les instal·lacions de la multinacional química BASF, que té situat el seu principal centre de producció a Tarragona, on concentra sis plantes de producció de diferents línies de productes i més de 800 treballadors. L’empresa també té un centre de producció a Castellbisbal i unes instal·lacions de 10.000 m2 a Rubí que allotgen laboratoris de control de qualitat i de desenvolupament, a més de plantes de producció de sistemes de poliuretà, entre altres espais. A la Zona Franca de Barcelona, l’empresa química hi té establertes tres planters de producció dedicades a diverses línies de negoci, com la cura personal i de la llar.

Així mateix, entre d’altres trobades, la consellera Chacón mantindrà una reunió amb PTV Group, dedicada a la planificació i optimització de sistemes de transport i logística, que té una oficina comercial i un hub de recerca a Barcelona. D’altra banda, la titular d’Empresa i Coneixement visitarà les instal·lacions de Siemens, una de les fàbriques de la multinacional alemanya a Europa més avançades en l’àmbit de la indústria 4.0

Les relacions comercials entre Catalunya i Alemanya

Actualment Alemanya és el segon soci comercial de Catalunya, amb unes vendes d’empreses catalanes en aquest país que van superar els 7.600 milions d’euros l’any 2018. Els sectors que lideren aquestes exportacions són els vehicles (36,9%), els aparells i material elèctric (7,4%) i els plàstics (6,7%). Precisament, amb l’objectiu de reforçar la internacionalització d’empreses catalanes en aquest país, ACCIÓ compta amb oficines a Berlín i Stuttgart. De fet, prop de 4.000 empreses catalanes exporten a Alemanya. D’altra banda, aquest país lidera el rànquing de multinacionals establertes a Catalunya, amb 1.129 empreses (un 13% del total), per davant de França i els Estats Units.

Alemanya és el segon soci comercial de Catalunya, que hi va exportar més de 7.600 milions d’euros el 2018.