ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa xinesa Jade Bird estableix a Barcelona la seva primera seu europea

La multinacional, amb més de 2.000 treballadors i seu central a Pequín, es dedica a la producció d’alarmes antiincendis per a hospitals, fàbriques i botigues.

Jade Bird
  • Per l’establiment a Catalunya, l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement.
  • Jade Bird crearà fins a 15 nous llocs de treball a Barcelona aquest 2019 i gestionarà des de Catalunya tot el seu negoci a Europa.

El grup xinès Jade Bird Universal Fire Alarm, dedicat a la producció d’alarmes antiincendis, ha establert a Barcelona la seva primera seu de tot Europa. L’empresa crearà fins a 15 nous llocs de treball aquest 2019 amb l’obertura de les oficines de la capital catalana, que tindran una superfície de 250m2. Des de les nova seu de Barcelona Jade Bird gestionarà el seu negoci a Europa, des de l’enginyeria a la comercialització dels seus productes.

Aquest projecte ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

L’empresa se centra en el disseny, la instal·lació i el manteniment de sistemes de protecció per a usuaris dels sectors com els hospitals, la indústria, el retail o els espais d’oficines. Aquests sistemes inclouen detectors de fum i calor, alarmes manuals i mòduls de control adaptats a les regulacions i necessitats del mercat europeu.

D’acord amb Brian J. Stumm, vicepresident i general manager de Jade Bird Fire Alarm International (Europe), quan l’empresa va decidir expandir-se a Europa buscava “una ciutat que oferís una base sòlida per al negoci a llarg termini”. “Vam triar Barcelona com a seu per la seva logística, accés als mercats i esplèndida comunitat tècnica”, destaca.

Els nous llocs de treball que la multinacional xinesa crearà a Barcelona aquest 2019 són perfils de l’enginyeria, el suport tècnic, el màrqueting, les vendes i l’administració. “Tenim la intenció d’incrementar aquesta xifra en el futur a mesura que anem creixent per donar suport als nostres clients tant a escala local com a tot Europa”, subratlla Stumm. A escala global, Jade Bird Universal Fire Alarm, amb seu central a Pequín, compta amb una desena d’oficines i més de 2.000 treballadors arreu del món.

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

L'empresa ha triat la capital catalana per "la seva logística, accés als mercats i esplèndida comunitat tècnica".