ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El grup japonès BANDAI NAMCO estableix a Barcelona una nova empresa dedicada al desenvolupament de jocs per al mòbil

Especialitzada en la creació i comercialització de videojocs, BANDAI NAMCO centralitzarà a la capital catalana el desenvolupament i comercialització de productes d’entreteniment mòbil per al mercat occidental

31/07/2019 04:00
BANDAI NAMCO
  • Per l’establiment a Catalunya, l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement.                               
  • L’empresa ha escollit Barcelona perquè “és un hub per al desenvolupament internacional de videojocs i un pol d’atracció del millor talent que ofereix la indústria mòbil”.

El grup japonès BANDAI NAMCO Entertainment, especialitzat en la creació i comercialització de videojocs, ha triat Barcelona per establir-hi una nova empresa dedicada al desenvolupament de videojocs per al mòbil i a la comercialització de la seva activitat al mercat occidental.

Aquest projecte ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Segons el CEO de BANDAI NAMCO Entertainment a Europa, Naoki Katashima, “el fet d’obrir una empresa diferent dedicada a tot el nostre desenvolupament mòbil per al mercat occidental ens permet reaccionar millor a les tendències del mercat i crear un contingut de més qualitat, més ràpidament”. L’empresa ha triat Barcelona perquè “és un hub per al desenvolupament internacional de videojocs i un pol d’atracció del millor talent que ofereix la indústria mòbil”.

Per la seva banda, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha destacat que “la inversió de BANDAI NAMCO posa de manifest el compromís de les empreses japoneses amb Catalunya on ja hi ha més de 254 empreses establertes, tal com hem pogut veure durant la missió institucional a aquest país asiàtic organitzada la setmana passada”. “Catalunya té sempre la porta oberta al talent, i això es demostra especialment en sectors tan innovadors com els dels videojocs i la indústria mòbil”, ha subratllat Chacón.

Sota el nom BANDAI NAMCO Mobile, la nova empresa començarà a operar completament a Barcelona a principis del 2020. El grup japonès és conegut per haver desenvolupat videojocs com PAC-MAN, Tekken o Dragon Ball Z. Amb seu a Tòquio, el grup BANDAI NAMCO agrupa 88 empreses i compta globalment amb més de 8.300 treballadors a tot el món.

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió. Segons dades de l’ICEC, el sector dels videojocs a Catalunya actualment engloba 140 empreses que facturen de manera agrupada 364 milions d’euros i donen feina a prop de 3.000 treballadors.

Amb seu a Tòquio, el grup japonès agrupa 88 empreses i compta globalment amb més de 8.300 treballadors a tot el món