ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Més de 100 reunions de negoci a Lleida entre empreses locals del sector ‘agritech’ i una delegació d’importadors de 10 països

Més de 100 reunions de negoci a Lleida entre empreses locals del sector ‘agritech’ i una delegació d’importadors de 10 països
  • Són empreses l’àmbit de les tecnologies agrícoles, llavors, fertilitzants, fitosanitaris, maquinària agrícola o sistemes de reg.
  • Les exportacions lleidatanes d’aquests sectors, en conjunt, van sumar prop de 213,5 milions d'euros al 2018, un creixement del 9,6% respecte l’exercici anterior.

Una delegació de 20 importadors d’una desena de països ha mantingut aquest dijous més de 100 reunions de negoci amb empreses lleidatanes del sector de les tecnologies agrícoles. En concret, les empreses estrangeres s’han desplaçat a la demarcació per mantenir aquestes trobades amb 20 empreses lleidatanes en el marc d’una iniciativa organitzada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, en col·laboració amb el Clúster de Medis de producció Agrícola de Catalunya (FEMAC).

Les trobades, que han tingut lloc durant la celebració de la Fira de Sant Miquel, han tingut l’objectiu d’impulsar les exportacions de les empreses catalanes d’aquest sector i posicionar-les a escala internacional. De fet, els importadors estrangers que s’han desplaçat a Lleida provenen de l’Índia, Kazakhstan, Kenya, el Marroc, Costa Rica, Panamà, Sèrbia, Sud-àfrica, Uzbekistan i Xile. Són empreses que distribueixen als seus països productes de l’àmbit de les tecnologies agrícoles, com llavors, fertilitzants, fitosanitaris, maquinària agrícola o sistemes de reg. Cada importador ha escollit de manera individualitzada les trobades segons les seves necessitats. 

El dimecres aquesta delegació es va reunir amb empreses a Barcelona i avui s’ha desplaçat fins a Lleida, on visitaran demà les instal·lacions de les empreses lleidatanes. És la segona vegada que es duu a terme aquesta iniciativa, augmentant el nombre d’empreses catalanes i d’importadors estrangers que hi participen.

Les exportacions lleidatanes del sector agritech van registrar, en conjunt, prop de 213,5 milions d'euros al 2018, un creixement del 9,6% respecte l’exercici anterior. En els últims 10 anys, les vendes d’aquest sector a l’exterior s’han multiplicat per més de tres.

Les trobades busquen impulsar les exportacions de les empreses catalanes d’aquest sector i posicionar-les a escala internacional