ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La multinacional nord-americana AAM obre una nova planta de producció a Viladecans amb 300 treballadors

AAM
  • AAM ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-.
  • Amb seu a Detroit (Estats Units), la multinacional té una plantilla global de 25.000 treballadors i al voltant de 90 instal·lacions arreu del món.

L’empresa nord-americana American Axle & Manufacturing (AAM), especialitzada en el disseny, enginyeria i producció de components per a l’automoció, ha obert una nova planta de producció a Viladecans (Baix Llobregat). La nova planta ocuparà prop de 300 professionals en aquestes noves instal·lacions de 15.600m2, situades a la zona industrial de Ca n’Alemany, des d’on impulsarà el creixement del seu negoci a Europa.

Per aquest projecte d’inversió a Catalunya, AAM ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, i de l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, com a promotor dels terrenys on s’hi ubiquen les noves instal·lacions.

Des de Viladecans, AAM produirà diferents tipus de components per al control de la vibració i l’amortiment per a alguns dels principals fabricants del sector automobilístic com Renault, BMW, Daimler, Porsche, Audi i Ford. Les noves instal·lacions consoliden dues plantes més petites que l’empresa tenia situades a Gavà i Castelldefels, des d’on ha operat des del 1967.

Amb seu central a Detroit (Estats Units), AAM compta globalment amb al voltant de 90 centres en 17 països i  una plantilla total que supera els 25.000 treballadors. La multinacional, present a Catalunya des del 2017, és una de les principals companyies mundials en l’àmbit del disseny, enginyeria, validació i fabricació de tecnologies de sistemes de propulsió, formacions de metall, cadenes cinemàtiques i fundició per als mercats de l’automòbil, comercial i industrial. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha establertes a Catalunya prop de 1.100 filials d’empreses nord-americanes.

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

Amb seu central a Detroit (Estats Units), AAM compta globalment amb al voltant de 90 centres en 17 països i  una plantilla total que supera els 25.000 treballadors.

Serveis relacionats