ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les empreses daneses Universal Robots i MiR obren a Barcelona un ‘hub’ de robòtica col·laborativa de 1.500m2

El nou centre, ubicat al districte 22@, té per objectiu impulsar la innovació en l'àmbit de la robòtica i comptarà amb un showroom per presentar nous desenvolupaments en aquest camp.

Un dels robots d'Universal Robots
  • Universal Robots ha comptat amb el suport d’ACCIÓ per al seu establiment a Catalunya.
  • Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 117 empreses daneses establertes a Catalunya.

Les empreses daneses Universal Robots i MiR han obert aquest dimecres a la tarda un hub de robòtica col·laborativa al districte 22@ de Barcelona. L’objectiu de les noves instal·lacions és impulsar la innovació en l’àmbit de la robòtica i els robots mòbils, així com la creació de sinergies entre desenvolupadors, distribuïdors i fabricants. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 117 empreses daneses establertes a Catalunya.

Per al seu establiment a Catalunya, Universal Robots ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-.

Aquestes noves instal·lacions, de 1.500 m2, inclouran un showroom per presentar els nous desenvolupaments tecnològics en l’àmbit de la robòtica i les seves aplicacions, a més d’espais d’oficines. El nou hub també acollirà formacions i trobades entre els principals actors del sector.

La directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, que ha participat en l’acte d’obertura del nou centre, ha assegurat que aquest projecte posa de manifest que “Catalunya compta amb els actius que valoren les empreses estrangeres per invertir: una economia dinàmica, diversificada i internacionalitzada amb excel·lents infraestructures i un entorn de negocis innovador. Així ho demostra el fet que més d'un miler d'empreses tecnològiques internacionals ja estan establertes actualment a Catalunya”. “El projecte d’Universal Robots i MIR és molt rellevant per a l’economia catalana: la robòtica industrial és un factor clau en la transició cap a la indústria 4.0 i juga un rol molt important per al desenvolupament de la societat”, ha subratllat.

Per la seva banda, el President d'Universal Robots, Jürgen von Hollen, ha destacat que han optat "Barcelona perquè dona accés a recursos qualificats, capacitat per atraure talent de tot el món, una activitat empresarial vibrant i bones infraestructures".

Amb seu central a Odense (Dinamarca) i una facturació anual de 234 milions d’euros a escala global, Universal Robots fabrica robots industrials per sectors com l’automoció i l’aviació, la sanitat i la indústria farmacèutica, el metall i els plàstics o la moda i el disseny, entre d’altres. Fundada l’any 2005, l’empresa està present a Catalunya des de l’any 2014. Universal Robots va ser adquirida, juntament amb MiR, pel grup Teradyne al 2015. L’empresa danesa compta amb filials i oficines regionals als Estats Units, Alemanya, França, Itàlia, la República Txeca, Polònia, Turquia, Xina, Índia, Singapur, Japó, Corea del Sud, Taiwan i Mèxic.

En concret, Universal Robots ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

Universal Robots fabrica robots industrials per sectors com l'automoció i l'aviació, la sanitat i la indústria farmacèutica, el metall i els plàstics o la moda i el disseny