ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa tecnològica americana Mitek crea 50 llocs de treball a Catalunya

La companyia especialitzada en tecnologia de visió per computació compta actualment amb 73 treballadors a la seu de Cerdanyola del Vallès, amb l'equip d'R+D més gran del grup a escala mundial

Mitek
  • Per aquest projecte d’inversió l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ.
  • Mitek, amb seu central a San Diego, treballa amb empreses i entitats del sector financer i operadores de telecomunicació europees i nord-americanes.

L’empresa americana Mitek, especialitzada en la tecnologia de visió per computació, ha creat 48 nous llocs de treball en els darrers dos anys a la seu de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Amb aquest creixement, les oficines a Catalunya de 1.000m2 de superfície es consoliden com les més grans del sud d’Europa i les que compten amb un equip dedicat a l’R+D més nombrós del grup a escala internacional.

El projecte d’inversió de Mitek a Catalunya ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 697 empreses nord-americanes establertes a Catalunya.

La tecnologia de Mitek està especialitzada en l’ús de la visió per computació, la intel·ligència artificial, el deep learning i eines biomètriques per comprovar identitats digitals. Així, compara per exemple una selfie amb la fotografia d’un document oficial per detectar si la persona és la mateixa i validar-ne la seva identitat. L’objectiu principal és evitar les falsificacions dels nous perfils que es donen d’alta online a les seves entitats. Mitek treballa actualment amb empreses del sector financer i operadores de telecomunicació europees i nord-americanes.

La companyia americana, que compta amb 360 treballadors arreu del món, va adquirir l’empresa catalana ICAR l’any 2017, nascuda el 2002 com una spin-off del Centre de Visió per Computador (CVC). Mitek, amb seu central a San Diego i fundada l’any 1986, té també oficines a Nova York, París, Amsterdam, Londres, Sant Petersburg i Mèxic.

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió. 

La companyia americana, que compta amb 360 treballadors arreu del món, va adquirir l'empresa catalana ICAR l'any 2017

Serveis relacionats