ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

11 empreses catalanes participen al Health Industry Summit de Xangai, que reunirà més de 300.000 professionals del sector de la salut

La delegació participa a la fira
  • Durant el viatge, la delegació empresarial també es reunirà amb empreses i entitats xineses dels àmbits de les tecnologies mèdiques, la silver economy o el sector farmacèutic de Xangai, Pequín i Hong Kong.
  • Les empreses que hi participen són, Anagram-Imagen Ensayos Clínicos (IEC), Cytes Biotechnologies, Drug Development and Regulation, Eignapharma, Freeox, Laboratorios Ordesa, Laboratorios Rubió, Mediktor i Virtual Doctor and Medicines, a més del Departament de Salut.

11 empreses catalanes del sector de la salut i les ciències de la vida participen aquesta setmana en una missió organitzada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a Xina i Hong Kong. L’objectiu d’aquest viatge empresarial és acompanyar les empreses catalanes perquè coneguin el mercat xinès de la salut i explorin oportunitats per expandir-s’hi.

Les empreses que participen en la missió són Anagram-Imagen Ensayos Clínicos (IEC), Cytes Biotechnologies, Drug Development and Regulation, Eignapharma, Freeox, Laboratorios Ordesa, Laboratorios Rubió, Mediktor i Virtual Doctor and Medicines, a més del Departament de Salut.

Durant la missió, la delegació catalana viatjarà a Xangai on visitarà el Health Industry Summit, una de les principals fires mundials del sector, que concentra diferents esdeveniments i reuneix més de 7.400 expositors i 300.000 assistents professionals en un espai de 400.000 metres quadrats. També mantindran una trobada amb Shanghai Biomedical Industry Association, la principal associació del sector de la biotecnologia de Xangai, que agrupa empreses, instituts de recerca i universitats. Les empreses catalanes també mantindran reunions i participaran en sessions de networking amb companyies xineses per explorar possibles col·laboracions.

A partir de dimecres, les empreses catalanes centrades en la biotecnologia i la indústria farmacèutica viatjaran a Pequín, on visitaran la seu de China Pharmaceutical Innovation and Research Development Association -la principal organització farmacèutica de Pequin, que suma més de 140 socis- i mantindran reunions de treball amb empreses d’aquest sector. Per la seva banda, les empreses catalanes interessades en les tecnologies mèdiques i la silver economy es desplaçaran a Hong Kong per visitar l’International Medical and Healthcare Fair i mantenir reunions de treball amb el Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) -l’oficina de promoció del comerç exterior- i la Hong Kong Medical Association and Healthcare Devices Industries Association (HKMHDIA), l’associació de tecnologies mèdiques de la regió, entre d’altres entitats.

El sector de l’equipament mèdic a la Xina se situa en quarta posició mundial, per darrere dels Estats Units, el Japó i Alemanya, i s’estima que creixerà a una taxa mitjana anual del 15%. Per la seva banda, l’anomenada silver economy ofereix també oportunitats de negoci a les empreses catalanes, ja que es calcula que l’any 2050 un de cada quatre ciutadans del món de més de 60 anys serà xinès. Per fomentar la internacionalització de les empreses catalanes a Xina, ACCIÓ és present en aquest país des del 1988 amb tres oficines: a Xangai, Pequin i Hong Kong. L’any 2017 les exportacions de Catalunya a la Xina van superar els 1.500 milions d’euros, mentre que més de 5.000 empreses catalanes ja exporten en aquest mercat.

El sector de l’equipament mèdic a la Xina se situa en quarta posició mundial i s’estima que creixerà a una taxa mitjana anual del 15%.