ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ i Netmentora signen un acord de col·laboració per impulsar les startups catalanes

Netmentora, fundada fa 30 anys pel Grup Mulliez, un dels grups empresarials familiars més gran d’Europa (que inclou empreses com Leroy Merlin, Decathlon o Alcampo), és una entitat sense ànim de lucre que acompanya emprenedors durant 2-3 anys per consolidar els seus projectes

18/12/2019 12:00
La signatura de l'acord entre ACCIÓ i Netmentora
  • L’acord contempla que startups catalanes segueixin gratuïtament un procés de mentoratge i networking per part d’empresaris, directius i emprenedors que foment part de la xarxa de Netmentora.

 

ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- ha signat un acord de col·laboració amb l’associació Netmentora amb l’objectiu de potenciar el suport a la creació i consolidació de startups catalanes. L’acord l’han signat aquest dimecres al matí el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i el vicepresident de Netmentora Catalunya, Cristian Rovira.

Amb aquest acord, les startups catalanes que formin part del directori Barcelona & Catalonia Startup Hub d’ACCIÓ podran accedir al servei de mentoratge de Netmentora. Les startups coneixeran diferents empresaris i directius, rebran feedback sobre les fortaleses, debilitats, amenaces i oportunitats dels seus models de negoci i sobre els seus perfils de lideratge i treball en equip. A més, les startups seleccionades tindran accés a la xarxa de networking de l’entitat. Els emprenedors interessats en accedir a aquest servei poden fer-ho a través d'aquest enllaç.

Netmentora, fundada l’any 1986 a França amb el nom de Réseau Entreprendre per part de l’empresari André Mulliez del Grup Mulliez (un dels grups empresarials més grans d’Europa amb companyies com Leroy Merlin, Decathlon o Alcampo), és una associació formada per 14.000 empresaris en actiu que acompanya emprenedors de manera gratuïta durant 2-3 anys per consolidar els seus projectes i generar ocupació local, oferint préstecs sense d’interès i una xarxa de networking internacional. Es tracta de l’associació sense ànim de lucre més gran d’Europa i té presència a 10 països. Des de fa 5 anys l’entitat és present a Catalunya, on està acompanyant 43 emprenedors que lideren 26 empreses que han generat més de 250 llocs de treball.

Actualment, segons el directori Barcelona & Catalonia Startup Hub hi ha 1.300 startups a Catalunya que generen 13.800 llocs de treball. Destaca el fet que un 26% d’aquests treballadors són estrangers, un 15% en el cas dels fundadors. En global, el 38% de fundadors de les startups catalanes han creat prèviament altres empreses.

Segons el directori Barcelona & Catalonia Startup Hub hi ha 1.300 startups a Catalunya