ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La consultora tecnològica francesa Extia s'estableix a Barcelona amb la previsió de crear 40 llocs de treball en un any

L'empresa, amb 1.500 treballadors a tot Europa, preveu contractar enginyers informàtics per a les noves oficines ubicades al 22@ de la capital catalana

Extia
  • Per al seu establiment a Catalunya, Extia ha comptat amb el suport d’ACCIÓ.
  • Extia treballa amb empreses tecnològiques i informàtiques com Orange, Nokia i JCDecaux.

La consultora tecnològica francesa Extia crearà 40 llocs de treball en un any a Barcelona amb l’obertura de la primera oficina de l’empresa a l’Estat espanyol. L’empresa tecnològica, que donarà servei des de la capital catalana a tota la península i als mercats europeus, s’ha establert al 22@ de Barcelona.

Per a l’obertura de les oficines a la capital catalana l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement-. Segons ACCIÓ, actualment hi ha 1.163 filials d’empreses franceses establertes a Catalunya.

Segons el director d’Extia a l’Estat espanyol, Jérémie Benhamou, l’empresa va decidir establir-se a Barcelona “pel seu atractiu a l’hora de captar talent, el seu dinamisme, especialment en el sector tecnològic, i una cultura empresarial molt semblant a la d’Extia”. L’empresa, que preveu contractar enginyers informàtics per a la seu catalana, ja compta amb un equip de 7 persones a Barcelona.

Extia, que proveeix serveis de consultoria tecnològica i informàtica a empreses i entitats com SNCF, Orange, Nokia, JCDecaux o Vinci, compta amb més de 1.500 treballadors a les oficines de Lisboa, Bucarest, Brussel·les, Lausana i una desena de ciutats franceses. La consultora francesa, fundada l’any 2007 a París, ocupa el segon lloc a França al rànquing ‘Great Place to Work’ 2019.

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió. 

Segons ACCIÓ, actualment hi ha 1.163 filials d'empreses franceses establertes a Catalunya.